UČESNICA RIJALITIJA ZAVRŠILA U ZATVORU! Uhvaćena u BIZARNOJ RADNJI
Foto: YOUTUBE/BBC NEWS

ŠOK

UČESNICA RIJALITIJA ZAVRŠILA U ZATVORU! Uhvaćena u BIZARNOJ RADNJI

Državna službenica iz Hrvatske je uz pomoć mlađe žene ojadila muškarca iz Splita, a sve je trajalo punih 16 godina

Objavljeno:

Hrvatski policajci iz Službe za organizovani kriminal su, istražujući jedan slučaj prevare u kojem je glavni akter J. V (48) iz Splita, inače zaposlena u Državnom arhivu, došli do saznanja o drugoj prevari koju je počinila ista ta žena nad 60-godišnjim muškarcem iz okoline tog grada.

Ona ga je ojadila za neverovatnih stotine hiljada kuna ili milione dinara, a nakon sklapanja mozaika pred policajcima se pojavila bizarna priča koja se graniči sa nemogućim, piše Jutarnji list.

Dakle, 48-godišnjakinja je još 2006. godine, kada je imala 32 godine, nekako saznala za tada 44-godišnjeg muškarca koji živi sam i pati za svojom fakultetskom ljubavi u koju je svojevremeno bio “do ušiju” zaljubljen. Promućurna radnica državne ustanove ga je tada, prema onome što je policija utvrdila, doznavši za tu njegovu opsesiju, kontaktirala porukama preko telefona predstavljajući se kao ta njegova nikad prežaljena ljubav.

Slala mu je lažne fotografije, poruke pune nade i ljubavi i polako ga uveravala da je to zaista ona, žena njegovog života i želi da mu se vrati, da će se udati za njega i da će zauvek biti sa njim. Međutim, dodala je da ona treba da sredi neke stvari u životu i da još mora da završi fakultet, za šta joj treba novca koji nema.

Hapšenje, Lisice, Zatvor, Kazna
foto: Profimedia

Naivni tada 44-godišnjak, jedva je dočekao da svojoj ljubavi pomogne, pa je počeo svaki mesec da joj uplaćuje određenu svotu novca, nekih četiri-pet hiljada kuna (62 do 78 hiljada dinara). Ni to ne bi bilo toliko neverojatno da cela priča nije potrajala punih 16 godina, tokom kojih je veštoj manipulatorki, koju nikada uživo nije video, uplatio, po proceni policije, najmanje 830 hiljada kuna (13 miliona dinara).

Idila u njegovoj glavi trajala je sve do pre neki dan, kada su mu na vrata došli policajci i kazali mu da je žrtva prevare. Ipak, kako piše Jutarnji list. morali su da ulože poprilično truda da mu objasne i uvere ga da je on žrtva jer jednostavno nije mogao da poveruje u to, govoreći im da to nije istina i da će se ona njemu vratiti, samo što nije.

Osim nje, koja je prijavljena za prevaru, policija je za pomaganje u prevari prijavila i 24-godišnju Splićanku, svojevremeno učesnicu jednog poznatog rijalitija, a koja je dvostruko stariju J. V. upoznala preko svoje majke, koja takođe radi u jednoj državnoj ustanovi.

– Ona je iskoristila moje dete, poslužila se njome da može da nastavi da pljačka tog čoveka i ostale. Očito je profesionalka u tome šta radi jer je, kad sam je upoznala, i mene zavarala. Mislila sam da je sirotinja, da nema nikoga, da je nesrećna… A ustvari je proračunata prevarantkinja koja je uvukla moju ćerku u svoju mrežu. U šoku sam, ne znam šta da vam kažem – prokomentarisala je za Slobodnu Dalmaciju ukratko majka prijavljene devojke, čije ime nije objavljeno.

Dakle, iskusna prevarantkinja iskoristila je devojku tako što je od svoje žrtve tražila da deo novca uplaćuje i na račun jedne osobe koja je onda taj novac prebacivala na račun 24-godišnjakinje. Ona je, pak, novac davala svojoj starijoj “prijateljici”, koja ju je za to nagrađivala raznim poklonima i novčanim “donacijama”. Od tog novca kupile su i BMW 320, koji su onda naknadno prodale i novac potrošile na provode i kupovinu raznih stvari.

A cela je priča, počela nakon što su policajci počeli da istražuju J. V. zbog sumnje da je tokom 2019. godine dovela u zabludu 53-godišnjaka kojem se lažno predstavila kao službenica Poreske uprave Split. Ponudila mu je rešavanje otpisa poreskog duga, a za to je, naravno, u više navrata tražila novac.

Muškarac joj je ukupno isplatio osamnaest hiljada kuna (281.000 dinara). Nadalje, policija je utvrdila da je prevarantkinja u oktobru 2020. godine dovela u zabludu 39-godišnjakinju kojoj je lažno prikazivala svoje teško financijsko stanje i tražila od nje da joj hitno pozajmi novac koji će joj vratiti za mesec, dva. Žena joj je poverovala, pa joj je dala šest hiljada kuna (skoro 94 hiljade dinara).

Naravno, novac natrag nikad nije dobila.

Po hrvatskom krivičnom zakonu, za prevaru kojom je pribavljena znatna imovinska dobit ili prouzrokovana znatna šteta propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.