U BRAK JE UŠLA NEVINA, A ZATIM 12 GODINA NISU IMALI SE*S: Lekari joj SAOPŠTILI nešto ŠTO NIJE MOGLA NI DA SANJA
Foto: Profimedia

auuu

U BRAK JE UŠLA NEVINA, A ZATIM 12 GODINA NISU IMALI SE*S: Lekari joj SAOPŠTILI nešto ŠTO NIJE MOGLA NI DA SANJA

Konačno, o svom problemu je razgovarala i sa suprugovom maćehom koja ju je odvela kod ginekologa

Objavljeno: 19:58h

Kendra Bler je odrasla u strogoj porodici i znala je da do prve bračne noći neće imati seksualne odnose. Tek kad se udala, suočila se sa osećanjima očekujući prvo vođenje ljubavi.

Kad je taj poseban trenutak stigao za nju i njenog supruga, nešto nije bilo u redu i nisu mogli da „konzumiraju“ brak.

1 / 8 Foto: Profimedia

- Pokušali smo da imamo seks sledećeg dana nakon venčanja, ali nije išlo. Mislila sam da sam nervozna jer nisam znala šta da očekujem. Odrasla sam u konzervativnoj hrišćanskoj porodici i seks nije bila tema o kojoj su članovi moje porodice razgovarali ikad. Ali kad sam pokušala da imam odnos, činilo se kao da tamo imam kost kroz koju se moj suprug nije mogao probiti - objasnila je Kendra koja danas ima 39 godina.

Sledećih nekoliko meseci očajnički su pokušavali ostvariti odnos, ali bezuspešno. Kendra je konačno smogla hrabrosti i o tome odlučila da razgovara sa svojom mamom.

Seks
foto: Profimedia

- Ona je mislila da je moj himen možda previše čvrst. To je koža koja okružuje ili delimično pokriva vaginalni ulaz, pa je rekla da se samo moram opustiti. Suprug i ja smo mesecima trpeli frustracije i znala sam da je nešto drugo u pitanju, ali svi su mi samo govorili da se opustim - rekla je.

Konačno, o svom problemu je razgovarala i sa suprugovom maćehom koja ju je odvela kod ginekologa. Pokušaj pregleda rezultirao je istom reakcijom kao pokušaj penetracije.

- Automatska reakcija je bila da sam počela da hiperventiliram, skupila sam noge i odgurnula lekarku rekavši joj da me ne dira. Rekla mi je da moram da zakažem još jedan pregled na kojem će me uspavati kako bi mogla da me pregleda, ali nisam to uradila budući da je pritom insistirala da se opustim i prestanem da preterujem. Nije imala pojma u čemu je moj problem, a imala sam utisak da me ismeva - nastavila je ona.

Lekar
foto: Profimedia

Prošlo je još pet godina pre nego što je skupila hrabrosti za odlazak kod drugog lekara, a njeno stanje tad je već počelo ozbiljno da utiče na brak.

- To je sve loše uticalo na naš odnos i nakon 12 godina smo se razveli. Imali smo i drugih problema, ne samo u krevetu, tako da se nismo razveli samo zbog vaginizma, iako je i to bio važan faktor - ispričala je Kendra.

U međuvremenu je otišla kod još jedne lekarke koja joj je dijagnostifikovala vaginizam. Rekla joj je da koristi dilatatore za rastezanje vaginalnih mišića.

- Osetila sam olakšanje kad sam dobila dijagnozu jer je to potvrdilo da nisam luda. Lekarka mi je kazala i da nisam jedina koja to ima. Bojala sam se da koristim dilatator. Pokušala sam, ali nisam uspela. Od njih nije bilo koristi, čak ni od onih najmanje veličine koji su bili kao mini tamponi. Jednostavno nisam mogla jer me previše bolelo. Činilo se da ništa neće pomoći - opisala je svoju agoniju.

1 / 3 Foto: Profimedia

Počela je očajavati i pala je u depresiju, a počela je da se plaši da nikada neće imati normalan seksualni život.

Njen brak se raspao 2012. godine. Nakon toga upoznala je svog sadašnjeg dečka, koji radi za firmu koja se bavi donacijama plazme. Upoznali su se onlajn, a prvi izlasci su bili za oboje zanimljivi.

- Odlučila sam da govorim o vaginizmu na prva tri dejta. Da sam čekala duže, osećala bih se kao da nekoga želim da prevarim. Sećam se da sam sa Šonom o tome govorila i onlajn, a poslala sam mu poruku o mojem stanju i pre prvog susreta. Rekao mi je: nisam tu zbog seksa, želim s tobom da imam vezu. S tim se možemo nositi usput. Bio je to sjajan odgovor na kakav sigurno ne nailazite svakodnevno - kaže Kendra.

Par sada živi zajedno i uskoro slave prvu godišnjicu, a Kendra tvrdi da imaju normalan seks. Smatra da je uspela da prebrodi svoje tegobe zahvaljujući Šonu i njegovom strpljenju.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.