MNOGI ĆE ZANEMETI KADA SAZNAJU: Evo koliko BIL GEJTS zapravo ima GODINA, NEVERICA
Bil Gejts, Foto: Profimedia

ne možete ni da zamislite

MNOGI ĆE ZANEMETI KADA SAZNAJU: Evo koliko BIL GEJTS zapravo ima GODINA, NEVERICA

Ipak, on je bio aktivni tvorac softvera ranijih godina, posebno u projektima kompanije vezanim za programske jezike

Objavljeno:

Bil Gejts je američki predsednik Majkrosofta i filantrop. Zajedno sa Polom Alenom je osnovao Majkrosoft , gde je donedavno bio predsedavajući upravnog odbora i glavni softverski arhitekta.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tokom svoje karijere u Majkrosoftu, Gejts je bio na pozicijama predsednika , glavnog izvršnog direktora (CEO), predsednika i glavnog softverskog arhitekte , a istovremeno je bio i najveći pojedinačni akcionar do maja 2014. Bio je glavni akcionar preduzetnik mikrokompjuterske revolucije 1970-ih i 1980-ih.

Gejts je vodio kompaniju kao predsednik i izvršni direktor sve do povlačenja sa mesta generalnog direktora u januaru 2000. godine, nasledio ga je Stiv Balmer , ali je ostao predsednik upravnog odbora i postao glavni softverski arhitekta.

Bil Gejts, Koronavirus, Koorona virus, Korona-virus, Covid-19, Covid 19, Vakcina, Pandemija
foto: EPA/GIAN EHRENZELLER

Od osnivanja Majkrosofta 1975. godine, do 2006. Bil Gejts je imao primarnu odgovornost za strategiju razvoja proizvodnje te kompanije. On je agresivno širio lepezu proizvoda kompanije, i gde god da je Majkrosoft postigao dominantnu poziciju, on ju je snažno branio.

Gejtsova uloga u Majkrosoftu bila je primarna i izvršna uloga u upravi. Ipak, on je bio aktivni tvorac softvera ranijih godina, posebno u projektima kompanije vezanim za programske jezike.

Bil Gejts
foto: EPA/Olivier Hoslet

Bil Gejts je rođen 28. oktobra 1955. godine, što znači da ima 66 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.