NA VENČANJU JE IMALA 73 KUMA I 7 DEVERUŠA, ALI TO NIJE NAJBIZARNIJE: Pašćete u nesvest kada vidite ZA KOGA SE UDALA
Foto: Youtube Printscreen

ZA NEPOVEROVATI

NA VENČANJU JE IMALA 73 KUMA I 7 DEVERUŠA, ALI TO NIJE NAJBIZARNIJE: Pašćete u nesvest kada vidite ZA KOGA SE UDALA

U zajednicama na Ostrvu, rodbinsko venčanje je i dalje dozvoljeno

Objavljeno:

Irkinja Čentel Kili (18) iz Retkila na jugozapadu zemlje otkrila je da je bila udata za svog prvog rođaka Džima na venčanju na koje je bio pozvan ceo grad, uključujući 73 kuma za Džima i sedam deveruša za Čentel.

Tradicionalne nomadske porodice romskog porekla iz Irske inače provode deset meseci u godini putujući pre nego što se vrate kući u decembru na sezonu venčanja, kao što je dokumentovano u nedavnoj epizodi “My Big Fat Gipsy Wedding”, koja je emitovana u februaru.

U tom periodu može se očekivati i do 10 ceremonija nedeljno, sa porodicama koje pripremaju svadbene prijeme i događaje za buduće parove.

Čentelino i Džimovo venčanje je obezbeđeno nakon što je nevestina porodica platila mladoženjinoj porodici miraz u rasponu od 41.000 do 99.000 funti.

Udavanje rođaka još uvek je legalno u Velikoj Britaniji i Irskoj, uz zabrinutost zbog morala, iako je brak dvoje rođaka savršeno uobičajen u nomadskim zajednicama.

Čentel i Džim želeli su da organizuju venčanje koje će svi pamtiti, sa Čentelinom haljinom ukrašenom sa 20.000 kristala u omiljenom dizajnu.

Mlada se odlučila za najmanje sedam deveruša, dok je mladoženja Džim dao sve od sebe i dodao zapanjujuća 73 kuma na listu venčanja.

Par se pojavio na “Channel 4” na “My Big Fat Gipsy wedding”, a britanski San je izvestio da je na proslavu venčanja bio pozvan ceo grad, sa Barbi tortom po meri.

Krojačica Telma Medin, koja se često pojavljivala na “My Big Fat Gipsy Wedding”, imala je samo reči hvale za svoje mušterije.

– Oni su zaista fini ljudi, devojke su veoma ugledne. Uvek kažemo da se irski nomadi vraćaju 50 godina unazad, ali devojke iz Retkila kao da se vraćaju 100 godina unazad. Svi su oni porodica i mislim da na taj način čuvaju bogatstvo u Retkilu jer jednostavno ne dozvoljavaju da se ugasi – kazala je Telma.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.