MEDICINSKA SESTRA OTKRILA KAKO SE MESECIMA ŠTITILA OD TRUDNOĆE: Svi se začudili kada je rekla šta radi tamo DOLE
Foto: Printscreen/Tiktok

NEVEROVATNO

MEDICINSKA SESTRA OTKRILA KAKO SE MESECIMA ŠTITILA OD TRUDNOĆE: Svi se začudili kada je rekla šta radi tamo DOLE

TikTok korisnica je medicinska sestra koja deli svoje profesionalno radno iskustvo iz hitne pomoći

Objavljeno: 13:38h

Ovog puta, međutim, iznenađenje se pojavilo tokom obavljanja potpuno rutinske aktivnosti, kada je @traumarn76 zamolila pacijentkinju da ... uradi test na trudnoću.

Ljudi, odakle vam ove ideje?

- Jedne noći imala sam pacijenta koji je želeo da se testira na venerične bolesti - kaže ona.

- Sprovodimo ih mnogo i svaki put kada mlada žena želi da ih uradi, uzimamo joj i uzorak urina da uradimo test na trudnoću - objašnjava ona.

- U slučaju da je trudna i njeni testovi na polno prenosive bolesti su pozitivni, to bi se moglo pokazati kao problem za fetus - nastavlja medicinska sestra.

- Pa sam joj objasnila zašto mi treba uzorak urina od nje.

Reakcija pacijenta?

- Nema šanse da sam trudna - rekla je žena. Zašto?

Rutinski pregled šokirao je medicinsku sestru

- Svaki put kada mi pacijent kaže nešto ovako, ja joj postavim nekoliko pitanja - nastavlja medicinska sestra. Pre svega, želela je da se uveri u seksualnu aktivnost žene. Ona je odgovorila da je redovno imala seks.

- Ako jeste, da li se na bilo koji način štitite? - pitala je sestra. Žena je to negirala, tvrdeći da nije koristila kondome ili hormonsku kontracepciju, ali da „nema opcije“ da zatrudni.

- Kako možete da garantujete? - upitala je med. sestra.

- Pa ja koristim ove maramice za trudnice - odgovorila je njena pacijentkinja. TikTokerka je, prema njenoj priči, bila šokirana: "Šta su dođavola maramice za trudnice?!" pitala se.

Maramice protiv trudnoće ili domaća "kontracepcija"

Pacijentkinja joj je objasnila da je, kada je govorila o „maramicama za trudnice“, mislila na proizvod natopljen dezinfekcionom tečnošću, koji je uzela prilikom poslednje posete bolnici.

- Na njima je slika deteta i iks, što znači da zahvaljujući njima nećete zatrudnjeti - rekla je žena, priznavši da ih je koristila nekoliko meseci, brišući intimna mesta posle seksa.

- Stvarno? Ljudi, odakle vam ove ideje? - zaključila je anegdotu medicinska sestra, objašnjavajući pritom da je upotreba ove „metode” apsolutno neprihvatljiva, neefikasna i štetna po zdravlje.

- Ovaj znak pored piktograma za bebe znači da se ove maramice ne mogu koristiti za higijenu bebe, a ne da onemogućavaju pre začeća! - pojasnila joj je med. sestra.

Glupost? Ne, nema odgovarajućeg seksualnog vaspitanja

Ove vrste priča pokazuju, međutim, važnost pristupa univerzalnom seksualnom obrazovanju, uključujući različite metode kontracepcije.

Da li negde u našoj zemlji postoje tinejdžerke i odrasle žene koje bi mogle pomisliti - slično ženi u ovoj priči - da je upotreba dezinfekcionih maramica dobar oblik? Nažalost, verovatnoća nas navodi da verujemo u to.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.