(NE)SREĆNIK OSVOJIO 250.000 EVRA NA LUTRIJI: Zbog ovoga NE MOŽE da podigne NOVAC, a evo gde se sada LISTIĆ nalazi!
Ilustracija, Foto: Profimedia

da li je moguće?

(NE)SREĆNIK OSVOJIO 250.000 EVRA NA LUTRIJI: Zbog ovoga NE MOŽE da podigne NOVAC, a evo gde se sada LISTIĆ nalazi!

Angažovao je advokata koji čini sve da novac ipak dobije

Objavljeno:

Sumu od 250.000 evra koju je jedan Alžirac osvojio na “greb-greb” lutrijskom listiću u Belgiji ne može da preuzme zbog nelegalizovanog boravka.

Nagrada je suviše velika da bi bila isplaćena u gotovini, a muškarac ne poseduje dokumente koji su potrebni za otvaranje računa u banci.

Njegov prijatelj koji je pokušao da preuzme novac nakratko je priveden zbog sumnje na krađu, a dobitni listić sada je u sudu u Brižu, nedaleko od mesta gde je kupljen.

Dobitnik kaže da želi da iskoristi novac za izgradnju života u Belgiji.

– Kada dobijem novac, kupiću stan u Briselu. Možda i automobil – rekao je lokalnom dnevnom listu čovek čiji identitet nije otkriven.

Muškarac star 28 godina nema validne lične dokumente niti stalni smeštaj. Njegov advokat Aleksander Verstrete rekao je da lutrijska kompanija ne može da mu isplati dobitak jer on ne može da otvori račun u banci.

1 / 3 Foto: Profimedia

– Proveravamo dokumente koji mogu da dokažu njegov identitet. Moraće da stupi u kontakt sa svojom porodicom u Alžiru – rekao je advokat.

Portparol lutrije nije precizirao agenciji AFP koji su dokumenti potrebni da bi on preuzeo nagradu.

Advokat je rekao da su vlasti obećale da neće deportovati muškarca dok on ne dobije svoj novac. Dobitnik je napustio Alžir pre četiri mjseca i doputovao brodom u Španiju. Sa obale je krenuo pške do Francuske, a potom je prešao u Belgiju.

( Espreso / BBC )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.