NASTAVNIK PRIŠAO DEVOJČICI I REKAO JOJ UŽASNU STVAR: Nije ni SLUTIO ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA, USLEDIO JE HOROR
Škola, Foto: Profimedia

SRAMOOTA

NASTAVNIK PRIŠAO DEVOJČICI I REKAO JOJ UŽASNU STVAR: Nije ni SLUTIO ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA, USLEDIO JE HOROR

U izjavi za CNN, školski distrikt Dejvis je rekao da ozbiljno shvataju optužbe i da razmatraju preporuke iz izveštaja

Objavljeno:

Desetogodišnja devojčica iz Jute ubila se nakon što su se učenici i nastavnici požalili da smrdi, otkriva novi izveštaj policije.

Majka devojčice je navela da je dete bilo maltretirano zbog svoje rase i invaliditeta, što je izazvalo gnev i pitanja o tome kako je školski okrug postupao sa takvim navodima.

Istražni izveštaj koji je naručio školski okrug Dejvis, a koji je sproveo tim od tri osobe, otkrio je da su Izi drugovi iz razreda, pa čak i njeni nastavnici, rekli da smrdi i da treba da se okupa.

Međutim, izveštaj je otkrio da nema”direktnih dokaza” da je bila maltretirana zbog svoje rase ili autizma.

Nedeljama nakon Izine smrti, Ministarstvo pravde je detaljno opisalo zabrinjavajući obrazac u školskom okrugu u kom su tamnoputi i učenici azijatskog porekla godinama uznemiravani, a zvaničnici su ignorisali žalbe učenika i njihovih roditelja.

U izjavi za CNN, školski distrikt Dejvis je rekao da ozbiljno shvataju optužbe i da razmatraju preporuke iz izveštaja.

Izina majka Britani Tičenor-Koks prijavila je tri incidenta počevši od septembra 2021. godine, uključujući incident u kojem je Izinu sestru prozvao drugi student.

Tičenor-Koks se obratila Foksborou, tvrdeći da je isti student navodno pretio njenim ćerkama i rekao im da ima pištolj. Škola je pretražila učenikov ranac i pregledan je video nadzor, ali nije bilo dovoljno dokaza koji bi potkrepili optužbe.

Kasnije se majka devojčice požalila učiteljici da Izi maltretira drugarica iz razreda koja je devojčici rekla da smrdi i da mora da opere kosu, navodi se u izveštaju.

Nastavnik defektologije takođe je rekao Izi da je “neprijatno mirisala” i pitao je da li se istuširala, navodi se u izveštaju.

Nezavisni pregled je otkrio da ne postoje zapisi o Izinoj dijagnozi autizma. Tičenor-Koks je zatražila od administracije procenu u jesen 2020. godine, ali nikada nije dovela Izi na posmatranje ili testiranje.

Još jedan zahtev za procenu podnet je u septembru 2021. godine, što je urađeno sledećeg meseca, ali nije završeno kada je Izi umrla.

Tim za reviziju preporučuje okrugu da obuči svoje osoblje o tome kako da identifikuje i pozabavi se maltretiranjem, obezbedi sesije o raznolikosti i pravičnosti i “trening o siromaštvu zasnovan na traumi”.

(Espreso / New York Post / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.