ISPLIVAO JEZIV SNIMAK IZ TERETANE: Bacio teg od 20 KILOGRAMA na čoveka, PA IZNEO BIZARNU TVRDNJU, HOROR! (VIDEO)
Teretana, Foto: Printscreen/Metro

AUUU

ISPLIVAO JEZIV SNIMAK IZ TERETANE: Bacio teg od 20 KILOGRAMA na čoveka, PA IZNEO BIZARNU TVRDNJU, HOROR! (VIDEO)

Zatim je, kako deluje, odglumio da se sapliće i “slučajno” se dočekao sa tegom na glavi drugog muškarc

Objavljeno:

Jedan Australijanac je završio u zatvoru zato što je iz čista mira bacio teg na glavu čoveku u teretani.

Šejn Rajan (33) je u početku tvrdio da je to bila nesreća, ali je pre nego što je slučaj otišao na suđenje promenio svoju priču i priznao nameru. Obojica su vežbala u jednoj teretani u Palmerstonu, u severnoj Australiji, kada se dogodio ničim izazvan incident.

Na snimku se vidi kako Rajan uzima teg od 20 kg i ide ka svojoj žrtvi koja je ležala na leđima. Zatim je, kako deluje, odglumio da se sapliće i “slučajno” se dočekao sa tegom na glavi drugog muškarca. On je od udarca pao na pod i zadobio frakturu lobanje, kao i “značajnu” psihičku traumu, piše Metro na osnovu sudskih dokumenata.

U međuvremenu, Rajan se ponašao kao da je povredio skočni zglob i počeo da se valja po podu. Na kraju se vratio da pomogne čoveku i pozove hitnu pomoć..

Odnosi između dvojice muškaraca su uoči incidenta bili prijateljski zaključio je sud. Nije poznato koji je bio motiv za ovaj bizaran zločin.

Nakon što je priznao krivicu prvog dana suđenja, Rajan je osuđen na 19 meseci zatvora. On će morati da odsluži najmanje 10 meseci pre nego što stekne pravo na uslovni otpust. Sudija Džon Berns opisao je Rajanove postupke kao „veoma opasne” i nazvao zabrinjavajućim nedostatak „očiglednog motiva” za napad.

– Žrtva je bila ranjiva jer je ležao na leđima i imao tegove u rukama, pa nije mogao da se zaštiti. Takođe nije imao razloga da veruje da ćete ga napasti na taj način. Tamo gde postoji očigledan motiv za krivično delo, često je moguće proceniti verovatnoću da će prestupnik ponoviti krivično delo. To jednostavno nije moguće u okolnostima kada ne postoji očigledan motiv, a vi ste odlučili da ne odgovorite na to pitanje – rekao je sudija na Rajanu na izricanju presude.

(Espreso / Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.