VODITELJKA SE SLOMILA U PROGRAMU UŽIVO: Morala je OVO DA SAOPŠTI, NIJE IZDRŽALA (VIDEO)
Džoani Gosling, Foto: Printscreen/Twitter

BBC

VODITELJKA SE SLOMILA U PROGRAMU UŽIVO: Morala je OVO DA SAOPŠTI, NIJE IZDRŽALA (VIDEO)

Novinarka je uz emotivnu reakciju obavestila gledaoce o sudbini dvoje građana

Objavljeno: 16:49h

Voditeljka BBC-ja bila je na ivici suza dok je čitala vest o oslobađanju dvoje britanskih državljana iz zatvora u Iranu.

Džoani Gosling zastala je “knedla u grlu” zbog srećnog kraja porodične drame Nazanin Zagari-Retklif, koja je puštena na slobodu posle šest godina robije zajedno sa dvojnim državljaninom Anušehom Ašurijem, koji je bio iza rešetaka od 2017. godine.

Kada su stigle udarne vesti,novinarka je spustila pogled i obratila se gledaocima, a njeni brojni snimci iz uživo programa preplavili su u sredu Twitter.

– Dvoje pritvorenih Britanaca iranskog porekla Nazanin Zagari-Retklif i Anušeh Ashuri vraćaju se… rekla je ona i naglo zastala.

Zatim se nasmešila i nastavila da čita vest.

– Izvinite, ovo je dirljiv trenutak jer se radi o ljudima koji su već neko vreme u pritvoru. Nazanin Zagari-Retklif bila je zatvorena skoro šest godina u Iranu, a njen muž je neumorno radio na njenom oslobađanju – kazala je Goslingova gledaocima, nakon što se munjevito pribrala.

Humanitarna radnica gospođa Zagari-Retklif uhapšena je 2016. i optužena za zaveru za svrgavanje iranske vlade, ali je sve vreme negirala te optužbe.

– Danas je prilično emotivan dan. Čini se kao da smo jako blizu, ali dok ona ne napusti taj aerodrom, ne možemo ničemu da verujemo. Pre sat vremena saznali smo da je Nazanin pokupljena i odvedena na aerodrom sa roditeljima – kazala je za BBC njena sestra Rebeka Retklif.

Ona je dodala da je Nazanin još uvek pod kontrolom iranskih vlasti, ali da oseća kako će uskoro biti slobodna.

Ašuri je 2019. osuđen na deset godina zatvora nakon što je optužen da je „špijunirao za Izrael“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.