CELO TELO JOJ SE OSULO, KADA JE ČULA DIJAGNOZU FRAPIRALA SE: Za sve je kriva NEROĐENA BEBA!
Trudnica, Foto: Profimedia

jezivo

CELO TELO JOJ SE OSULO, KADA JE ČULA DIJAGNOZU FRAPIRALA SE: Za sve je kriva NEROĐENA BEBA!

- Nešto u očevoj DNK pokreće placentu da počne da napada protein koji se takođe nalazi u koži, tako da je moje telo napadalo moju kožu - dodala je

Objavljeno: 14:58h

Fiona Huker (32) prvi put je primetila crvenkast osip koji svrbi na stomaku u aprilu 2021. kada je bila u sedmom mesecu trudnoće.

Jedna mama iz Bejsingstouka u Hempširu, ostala šokirana kada je otkrila da je „alergična“ na sopstvenu (svoju) bebu, nakon što je njeno telo prekrili bolni plikovi i osip tokom trudnoće.

Njen lekar opšte prakse joj je prepisao steroidnu kremu i uputio je dermatologu, kojeg je posetila više puta tokom ostatka trudnoće dok je bila prekrivena „nepodnošljivim crvenim plikovima i osipom koji svrbi“ kožu.

Fijona je rekla da je stanje „eksplodiralo“ u mučne plikove nakon porođaja, što je otežavalo držanje njene bebe, sina Barnija, koja sada ima sedam meseci.

Lekari su joj dijagnostikovali retko autoimuno stanje trudnoće pemphigoid gestationis (PG) – koje pogađa jednu od 50.000 žena – i rekli su da je reakcija na gen u DNK njenog sina možda izazvala njen imuni sistem da napadne sopstvenu kožu prenosi independent.

- Kada mi je postavljena dijagnoza bila sam šokirana jer je to tako retko – nadala sam se da su pogrešili i da je nešto drugo. Moj sin mora da ima gen od svog oca koji je moja ćerka dobila od mene jer ga nisam imala u prvoj trudnoći - rekla je žena.

- Nešto u očevoj DNK pokreće placentu da počne da napada protein koji se takođe nalazi u koži, tako da je moje telo napadalo moju kožu - dodala je.

1 / 3 Foto: Profimedia

Dermatolog u bolnici Basingstoke u severnom Hempširu je zatim dao gospođi Huker jaku dozu oralnih steroida u pokušaju da oslobodi nesnosnog bola. Morala je da provede narednih šest meseci polako pokušavajući da smanji različite jačine steroida dok se ne bi mogla odviknuti od njih, neposredno pre Božića.

- Zato što sam nedavno prestala da uzimam steroide, s vremena na vreme me malo svrbi i moram da koristim malo steroidne kreme, tako da mislim da moje telo to još uvek prevazilazi.Mnogi ljudi moraju da imaju imunosupresivne terapije da bi prestali da uzimaju steroide i da bi stanje stavili pod kontrolu, tako da sam prilično srećna“.

Znajući da će se stanje verovatno ponovo pojaviti u daljim trudnoćama, ona i njen suprug Voren odlučili su da više nemaju dece.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.