ANA POGINULA KAD JE SKOČILA U ZALEĐENU REKU ZA BOGOJAVLJENJE: Stradala pred DECOM, na sav glas VRIŠTALI! (VIDEO)
Ana Uskova, Foto: Printscreen/Daily Mail

jezivo!

ANA POGINULA KAD JE SKOČILA U ZALEĐENU REKU ZA BOGOJAVLJENJE: Stradala pred DECOM, na sav glas VRIŠTALI! (VIDEO)

Aleksander Zujev, šef spasilačke službe VOSVOD rekao je da je Uskova otišla da skoči na mestu na kojem nema spasioca niti dobrog osvetljenja u “neprikladnoj rupi u ledu”

Objavljeno:

Advokat iz Rusije, majka dvoje dece, poginula je kad je skočila u rupu napravljenu u zaleđenoj reci kako bi obeležila Bogojavljenje.

Ana Uskova (40) snimljena je u sredu kako skače u vodu u zaleđenoj reci Oredež kod sela Vajra, istočno od Sankt Peterburga, da bi potom nestala, preneo je “Dejli mejl”, navodeći da ju je odnela snažna struja od oko tri metra po sekundi.

Na uznemirujućem snimku čuje se kako njena deca vrište dok njihov otac Juri (50) uskače u rupu kako bi pronašao nesrećnu ženu. Nažalost, nije uspeo da je spasi.

“Dejli mejl” navodi da je u vreme kad je Uskova uskočila u vodu temperatura vazduha bila oko minus pet stepeni i da je isečena rupa u debelom ledu. Uskova je nosila jednodelni, crni kupaći kostim i prekrstila se pre nego što je skočila na noge u vodu.

Čovek koji je iskopao rupu stajao je pored nje dok je Uskova skakala, da bi koji trenutak kasnije pozvao u pomoć kad je video da ne izranja. Deca nesrećne Ruskinje, devojčica (14) i dečak (10) počela su da vrište kad su videla da nema njihove majke.

Ronioci nisu uspeli da pronađu telo, a sada to pokušavaju dobrovoljci sa podvodnim dronovima.

- Ovo je veoma dobra porodica. Njen sin dolazi kod mene na plivanje i uspešan je – rekla je za “Komsomolskaja pravdu” Anastasija Lunika, instruktor plivanja.

- Tog dana me Juri pozvao u suzama, plakao je preko telefona. Kratko je govorio o tragediji koja je pogodila porodicu. Rekao je da njegov sin privremeno neće da dolazi na časove plivanja, ali da će nastaviti kasnije. Njegova majka je otišla ispod vode njemu ispred očiju. Zapitala sam Jurija da li treba pomoć, rekao je da ne treba. Plakao je mnogo – dodala je Lunika.

Aleksander Zujev, šef spasilačke službe VOSVOD rekao je da je Uskova otišla da skoči na mestu na kojem nema spasioca niti dobrog osvetljenja u “neprikladnoj rupi u ledu”.

- Prosto ju je odnela struja – rekao je.

Usled zamaha skoka se našla pod ledom i nije mogla da se vrati.

- Ovo je jedna od najopasnijih reka u regionu Lenjingrada i ljudi se utapaju u njoj svake godine, čak i leti – dodao je Zujev.

Bonus video:

53:02

REDAKCIJA 24.01.2022. 3. DEO

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.