EMA PRIZNALA DA JE TUKLA DEČAKA! Snimala dok je umirao u strašnim mukama, imao 130 modrica na telu
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO PRIZNANJE

EMA PRIZNALA DA JE TUKLA DEČAKA! Snimala dok je umirao u strašnim mukama, imao 130 modrica na telu

Ema je na sudu priznala da je bila okrutna prema dečaku, ali odlučno negira ostale tri tačke optužnice, dok njen partner negira sve optužbe protiv njega

Objavljeno:

Ema Tastin, glavnooptužena za ubistvo malog Artura, priznala je na sudu da ga je nekoliko dana pre dečakove smrti, fizički zlostavljala, ali i dalje poriče da ga je ubila.

Ona i dečakov otac Tomas Hjuz sumnjiče se da su nedeljama fizički zlostavljali, a zatim dečaku naneli teške povrede glave i tela, od kojih je preminuo iste većeri u bolnici.

Ema je navodno ta koja je dečaku nanela smrtonosne povrede, dok je vodila računa o njemu, a zatim ga je fotografisala i snimala telefonom dok je dečak umirao u strašnim mukama.

Tužilac Jonas Hankin rekao je na sudu da je Artur bio podvrgnut okrutnim batimana pre svoje tragične smrti. On je dodao da je Ema bila zla prema njemu i da je uživala da mališana povređuje.

- Od 130 modrica pronađenih na njegovom telu, čak i da je polovina njih nastala od udaraca, to znači da je dobijao prosečno jednu modricu po danu provedenom u izolaciji - rekao je tužilac.

On je dodao da je za dečaka nasilje bilo način života koji je vodio u izolaciji.

Dečakov otac Tomas sumnjiči se da je Emi bio saučesnik i da je podržavao i pomagao svojoj devojci. To potvrđuju i poruke koje je par razmenjivao, a u kojima dečakov otac piše da detetu biti kraj kada se bude vratio sa posla.

Tužilac je rekao da je Tomas napravio scenu u kući kako bi izgledalo da se Artur sam povredio i da je njegova smrt nesrećan slučaj.

Par je navodno danima zlostavljao dečaka, hranili su ga solju, izgladnjivali i dehidrirali, a zatim ga terali da sam spava na podu dnevne sobe.

Tomas je trebalo da zaštiti sina

Bez dozvole dečakovog oca Ema ne bi smela da maltretira dečaka, a kamoli da ga tako brutalno pretuče.

- On je imao moć i zakonsku dužnost da interveniše kako bi zaštitio Artura, ali namerno to nije učinio. Namerno se držao po strani - rekao je tužilac.

On je dodoao da je na početku veze Tomas odabrao na čijoj je strani.

- Izabrao je Emu umesto svog deteta. Način govora u porukama implicitno je podsticao nasilje - rekao je tužilac.

Emina advokatica Meri Trior rekla je da je njena klijentkinja priznala tri napada na dečaka, o kojima postoje i snimci zabeleženi sigurnosnom kamerom između 12. i 16. juna prošle godine.

Ona i dalje tvrdi da je smrtonosne povrede dečak naneo sam sebi, tako što se bacio sa vrha stepeništa i pao na glavu, a u tom hodniku je dečak bio primoravan da provodi između 12 i 14 sati dnevno.

Tomas je na sudu priznao da ga je Ema nagovarala na ovakvo ponašanje prema dečaku, ali i da je lagao socijalne radnike koji su došli u njihov dom da provere kakva je situacija sa dečakom.

Na sudu je svedočila i Emina cimerka iz zatvorske ćelije sa kojom je nedavno imala žestok sukob.

Elin Pričard, ispričala je na sudu da je slučajno u zajedničkoj ćeliji pronašla dokumente i rezultate obdukcije na kojima je pisalo da je dečak imao 137 modrica.

- Tada sam je upitala kako je moguće da nije primetila toliki broj modrica kada ga je recimo kupala. Na to mi je odgovorila da ga nije kupala, već da mu je samo dala peškir da se obriše. Tada sam pobesnela, napravila haos u ćeliji i zamolila čuvare da je sklone od mene - rekla je Pričard na sudu.

U međuvremenu je na sudu prikazan audio snimak, koji je nastao nekoliko sati pre ubistva, a na kom se čuje dečak kako plače i govori da ga niko ne voli.

Potresni snimak dečaka prikazan je na suđenju, a na njemu se vidi kako se dečak muči da pomeri jastuk i posteljinu sa motivima omiljenog crtaća, nakon što je primoran da više od pet dana spava na podu dnevne sobe.

Na audio snimcima koje je objavila policija Vest Midlendsa, čuje se kako Artur plače i ponavlja da ga niko ne voli i da niko ne želi da ga nahrani.

Dečak je mesecima bio zlostavljan

Arturov ujak rekao je prilikom svedočenja prošlog meseca da se dečak rasplakao kada ga je otac jednom prilikom gurnuo uza zid i rekao mu da je ružan.

- Rekao mu je da ga majka ne voli i da ga je napustila. On je zatim počeo da plače i govorio je da ga niko nikada nije voleo - rekao je ujak.

Ema je navodno svaki put Tomasu kada izađe iz kuće slala glasovne poruke kako ne može da izdrži njegovo plakanje, a on joj je odgovarao da će mu iskopati grob i skinuti vilicu, rečeno je porotnicima na suđenju.

Dečakov otac je priznao da je više puta pritiskao dečakov vrat na 10 ili 15 sekundi kako bi ga disciplinovao.

- Niko od njih dvoje ne može da opravda ono što su uradili. Artur je bio bespomoćno dete koje je u potpunosti zavisilo od njih. On je za njih bio meta za ismejavanje, zlostavljanje i mučenje, a sve to je osmišljeno kako bi mu se nanela velika patnja iz do sada nejasnih razloga - rekao je tužilac.

Artur je preminuo 17. juna ove godine kada su mu na intenzivnoj nezi dečje bolnice u Birmingemu isključeni aparati koji su ga održavali u životu.

Suđenje za ubistvo malog Artura biće nastavlejno sledeće nedelje.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.