VALENTIN JE SANJAO DA BUDE KROTITELJ DIVLJIH ZVERI, pa je ušao u kavez s medvedom Jašom, to je bila VELIKA GREŠKA!
Medved je nesrećnog mladića najverovatnije ubio u strahu, Foto: Profimedia

TUŽNA SUDBINA

VALENTIN JE SANJAO DA BUDE KROTITELJ DIVLJIH ZVERI, pa je ušao u kavez s medvedom Jašom, to je bila VELIKA GREŠKA!

Valentin (28) je sanjao da postane krotitelj životinja i radio je s mladuncima pa je mislio da će se snaći i s odraslim medvjedom

Objavljeno:

Mladića zaposlenog u cirkusu na smrt je izgrizao medved koji je nastupao u predstavama dok je nesretnik vežbao da postane trener životinja, piše Daily Mail.

Valentin Bulič (28) sanjao je da postane krotitelj divljih zveri i pre smrti je radio s mladuncima, rekla je njegova majka Elena (52).

On je u tajnosti uzeo ključeve kaveza s medvedima u jednom od najpoznatijih cirkusa u Rusiji dok su svi izvođači imali slobodan dan. Uveren da će 'pronaći zajednički jezik s medvedom', ušao je u kavez i zaključao se unutra sa životinjom. No, sedmogodišnji ga je medved ga je rastrgao snažnim kandžama.

Naknadno je ustanovljeno da je ubica medved zvan Jaša, poznat po svojim nastupima izvan cirkusa kojem su toliko verovali da su puštali ljude da mu priđu sasvim blizu.

U avgustu je taj medved čak posetio igrače jednog fudbalskog kluba iz Moskve pre njihove utakmice.

Pre dve godine, Jaša je gurao invalidska kolica jednog povređenog gimnastičara te mu čak i polizao lice nakon što je ovaj otpušten iz bolnice. Tada je medved bio pod kontrolom svog krotitelja Olega Aleksandrova.

Ostali zaposlenici velikog državnog cirkusa iz Moskve izvukli su teško povređenog Buliča iz medveđeg kaveza, no on je ubrzo umro u bolnici u koju je hitno prebačen.

Istražitelji su izjavili da siroti Bulič nije imao nikakve šanse da preživi napad. 'Valentin je zaključao kavez iznutra, nije imao nikakve šanse. Medved ga je rastrgao', kazali su.

Očajna Valentinova majka Elena kaže kako je njen sin precenio svoje sposobnosti u ophođenju s medvedom zbog velike želje da od čistača kaveza postane krotitelj divljih životinja.

'Mislio je da će se moći nositi s odraslim životinjama ako tako uspešno kroti mladunce. Valentin je bio pun poverenja, pomalo naivan', kazala je ruskim medijima. 'Rekao je da je jako dobar u ophođenju s mladuncima, a ja sam ga bodrila rečima da neće zauvek ostati čistač kaveza.'

I susedi nesretnog Valentina opisuju kao vrednog i posvećenog svojem poslu. 'Znamo samo za njegove vrline - nije pio ni pušio, bio je miran, uravnotežen mladi čovek', izjavio je jedan sused.

Iz cirkusa su izvestili da je Bulič prekršio niz sigurnosnih pravila tako što je ušao u medvjeđi kavez. 'Medved ga je možda napao iz čistog straha, no to je bio silovit i brz napad bez ikakvog upozorenje. Reakcija mu je bila poput munje, a Valentinova smrt užasna. Medvedi rastrgaju svoje žrtve', rekli su iz cirkusa.

Također, rekli su kako medved Jaša neće biti eutanizovan, iako je ubio čoveka.

Cirkus ima tri medveda koji nastupaju s porodicom Aleksandrov.

Nedavno su zaštitnici životinja u Rusiji izrazili svoju zabrinutost zbog čitavog niza incidenata u koje su bile uključene cirkuske životinje. Irina Novozhilova iz organizacije za zaštitu životinja VITA pozvala je na zabranu nastupa divljih životinja u cirkusima. 'Uslovi u cirkusima su za životinje vrlo nehumani. Treniranje je vrlo okrutno i cirkusi su uopšte vrlo okrutni. Cirkusima bi trebalo zabraniti držanje i treniranje životinja.'

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.