RUSI SE NIKADA NISU PLAŠILI BERMUDSKOG TROUGLA: Ali, sada se zna šta su videli na pedeset metara dubine! ŠOK
Kontraadmiral Hmirov otkrio šta su videli, Foto: . EPA/ALEXEI NIKOLSKY

NJIHOVA TAJNA

RUSI SE NIKADA NISU PLAŠILI BERMUDSKOG TROUGLA: Ali, sada se zna šta su videli na pedeset metara dubine! ŠOK

Hmirov je naglasio da on i dalje ostaje bezbedan za ruske mornare

Objavljeno:

Veteran Ratne mornarice Rusije kontraadmiral Vsevolod Hmirov kaže da se sovjetski i ruski mornari nikad nisu bojali plovidbe misterioznim Bermudskim trouglom.

„Sve to (razne neverovatne teorije o Bermudskom moreuzu) pokazuje koliko su mitovi snažni i dugovečni: treća flotila strateških raketnih podmornica je dve decenije vršili službu u području Karipskog mora. Ni ja niti moji drugovi u podmornicama nikad nismo videli nikakve neobične pojave o kojima bruji svet. Ali, zato smo videli alge, videli i osetili, slušali tu toplu vodu na dubini od 50 metara, čija je temperatura 26 stepeni celzijusa. Za sovjetske mornare je Bermudski trougao u to vreme bio potpuno bezbedan“, ispričao je veteran televiziji "Zvezda".

Hmirov je naglasio da on i dalje ostaje bezbedan za ruske mornare.

Ljudi su se bojali i još uvek se boje legendarnog Bermudskog trougla. Područje između Bermuda, Floride i ostrva Portoriko u Atlantskom okeanu, površine od oko 1.140 kvadratnih kilometara, oduvek je plašilo moreplovce i ribare. Zapisi o nestajanju brodova vode se još od 15. veka, a navodno je i sam Kristifor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svetu 1492. godine primetio čudna svetla iznad tog područja.

Prema nepotvrđenoj statistici, u tom delu okeana dosad su nestale 8.152 osobe.

Uprkos tome što je unutar pojasa Bermudskog trougla zabeležen niz nestanaka brodova i aviona, od kojih olupine mnogih nikada nisu pronađene, službene statistike osiguravajućih društava ujedno pokazuju da na tom području ne postoji veća opasnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.