KORONAVIRUS NIJE DOŠAO OD SLEPOG MIŠA, VEĆ OD OVE ŽENE: Optužena da ga je donela u Kinu, razlog je BIZARAN!
Majte Benasi, Foto: CNN printscreen

TEORIJA ZAVERE

KORONAVIRUS NIJE DOŠAO OD SLEPOG MIŠA, VEĆ OD OVE ŽENE: Optužena da ga je donela u Kinu, razlog je BIZARAN!

Lažne tvrdnje svakodnevno se objavljuju na Jutjubu, iako ona nikada nije bila pozitivna na korona virus, niti je imala simptome

Objavljeno:

Majte Benasi, rezervista u američkoj vojsci, koju teoretičari zavere neosnovano optužuju da je "donela" korona virus u Kinu, kaže da je postala žrtva "sajber-maltretiranja".

Lažne tvrdnje svakodnevno se objavljuju na Jutjubu, iako ona nikada nije bila pozitivna na korona virus, niti je imala simptome.

Majte Benasi se na meti teoritečara zavere našla u martu, mesecima nakon što je u Kini prijavljen prvi slučaj novog korona virusa.

Teorija da je ona "donela" virus u Kinu počela je da se širi zbog toga što je učestvovala na Sveskim vojnim igrama u Vuhanu, u oktobru prošle godine.

Benasi je učestvovala u biciklističkoj trci, tokom koje je doživela nesreću i završila je sa slomljenim rebrom i potresom mozga.

Iako su na igrama učestvovale stotine sportista iz američke vojske, upravo je Majte Benasi izabrana za centralnu figuru teorije zavere.

Te optužbe preokrenule su život Majte i njenog supruga Meta.

Oni kažu da je njihova kućna adresa objavljena na internetu, a da su njihovi nalozi na društvenim mrežama bili preplavljei porukama onih koji veruju u teorije zavere pre nego što su ih ugasili.

- To je kao da se probudiš iz ružnog sna i dan za danom prolaziš kroz noću moru - kaže Benasi u intervjuu za CNN.

Iako su društvene mreže preduzele korake protiv širenja dezinformacija o korona virusu na svojim platformama, to nije mnogo pomoglo bračnom paru Benasi.

Pokušali su da izdejstvuje uklanjanje takvog sadržaja sa Jutjuba i spreče njegovo dalje širenje, ali su im advokati i policija rekli da malo toga može da bude učinjeno.

- Želim da ljudi prestanu da me uznemiravaju. To je sajber-maltretiranje i izmaklo je kontroli - kaže Majte Benasi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media