KINEZI SU VIRUS NAPRAVILI U LABORATORIJI! Stravična optužba stiže iz Trampovog GLAVNOG MEDIJA! (VIDEO)
Tramp i sam promoviše teorije zavere, Foto: Youtube printscreen

teorije zavere

KINEZI SU VIRUS NAPRAVILI U LABORATORIJI! Stravična optužba stiže iz Trampovog GLAVNOG MEDIJA! (VIDEO)

Ovo je možda "najskuplja zavera vlade svih vremena", rekao je jedan od izvora

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da njegova vlada pokušava da odredi da li je virus Kovid-19 nastao u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu, dok je američki državni sekretar Majk Pompeo istakao da Peking mora da pojasni šta sve zna.

Američki portal Foks njuz objavio je u sredu da je virus nastao u laboratoriji u Vuhanu ne kao biološko oružje, već kao deo pokušaja Kine da pokaže da su njihovi napori da se identifikuju virusi i borba protiv njih pođednako veliki kao i mogućnosti SAD, prenosi Rojters.

Ovo je možda "najskuplja zavera vlade svih vremena", rekao je jedan od izvora. Izvori veruju da je početni prenos virusa bio s čoveka na čoveka i da je "nulti pacijent" radio u laboratoriji, a zatim je virus prešao na populaciju u Vuhanu.

Tramp je, odgovarajući na pitanje novinara o tum glasinama, rekao da je i on čuo za njih i da njegova administracija "veoma temeljno ispituje tu situaciju".

Upitan da li je o tome razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, Tramp je kazao da ne želi da komentariše šta je sa njim razgovarao o laboratoriji jer je to u ovom trenutku "neprikladno".

U poverljivim dokumentima koje je Fox news navodno video su detaljno opisani rani napori lekara u laboratoriji i rani napori u zadržavanju virsa. Pijaca divljih životinja u Vuhanu prvobitno je identifikovana kao moguća tačka porekla virusa navodno nikada nije prodavala slepe miševe.

Izvori kažu za Fox Nevs da je okrivljivanje početka virusa na pijacu bilo napor Kine da skrene pažnju sa laboratorije, zajedno sa propagandnim naporima zemlje koji su usmereni na SAD i Italiju . Zvaničnici američke ambasade upozorili su u januaru 2018. na neadekvatnu sigurnost u laboratoriji za virusologiju Vuhan Instituta i preneli informacije o naučnicima koji vrše rizična istraživanja koronavirusa kod slepih miševa, objavio je u utorak Washington Post.

U intervjuu za televiziju Fox njuz državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da zna da je virus nastao u Vuhanu, kao i da je institut za virusologiju udaljen svega nekoliko kilometara od pijace gde se prvi put pojavio virus.

- Želimo da se kineska vlada otvori i pomogne nam objašnjenjem kako se tačno virus proširio. Kineska vlada mora to da pojasni - rekao je Pompeo.

Što se tiče izvora Stejt departmenta koji su upozoravali na laboratoriju u Vuhanu, Pompeo je rekao da ta institucija "sadrži veoma zarazne materijale":

- To smo znali, znali smo da rade na ovom programu, mnoge zemlje imaju programe poput ovog. U zemljama koje su otvorene i transparentne , oni imaju mogućnost da ih kontrolišu i čuvaju podatke, a dozvoljavaju spoljnim posmatračima da provere da li su svi procesi i postupci ispravni. Želim samo da se to dogodilo na ovom mestu.

Inače, Tramp je na konferenciji za novinare, održanoj u sredu u Beloj kući, izrazio skepticizam o broju smrtnih slučajeva u Kini navodeći da je neverovatno da Kina ima samo 3.000 smrtnih slučajeva, a SAD više od 20.000.

- Da li stvarno verujete u te brojeve u ovoj ogromnoj zemlji zvanoj Kina i da imaju mali broj slučajeva. Da li neko zaista veruje u to - upitao je Tramp.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug/Fox news)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.