NA SVETU MORA BITI MANJE OD 500 MILIONA LJUDI: Na ovom MISTERIOZNOM SPOMENIKU zapisane su jezive zapovesti!
Misteriozni spomenik, Foto: Youtube printscreen

niko ne zna šta mu je namena

NA SVETU MORA BITI MANJE OD 500 MILIONA LJUDI: Na ovom MISTERIOZNOM SPOMENIKU zapisane su jezive zapovesti!

Zbog zlokobne poruke koja je urezana u njega povezuje se sa satanistima, masonima i Novim svetskim poretkom

Objavljeno: 09:11h

U okrugu Elbert u državi Džordžiji nalazi se najmisteriozniji spomenik u Americi.

Izgrađen je 1980. godine, a do danas se ne zna ko ga je sagradio. Zbog zlokobne poruke koja je urezana u njega povezuje se sa satanistima, masonima i Novim svetskim poretkom.

Radi se o granitnom spomeniku visokom 5,87 metara i teškom oko 110 tona. Sastoji se od središnjeg bloka oko kojeg su postavljene četiri masivne ploče, a jedna se ploča nalazi na vrhu i sve ih povezuje.

Na njemu je ispisano deset natpisa za čovečanstvo na osam najvećih svetskih jezika: engleskom, španskom, kineskom, ruskom, hindskom, arapskom, hebrejskom i svahiliju.

Službeni naziv spomenika je Georgia Guidestones, a prozvan je i "američkim Stounhendžeom". Brojni teoretičari zavera zovu ga "Antihristovih deset zapovesti" ili "Manifest Novog svetskog poretka".

Nedaleko od spomenika postavljena je dodatna ploča na kojoj su navedene informacije o strukturi spomenika, jezicima koji su korišteni te visini, težini, astronomskim dodacima i navodnim graditeljima. Takođe je navedeno da je ispod spomenika zakopana vremenska kapsula, ali nisu uneseni datumi kad je zakopana, niti kad bi se trebala otvoriti.

- Neka ovo bude nit vodilja prema Dobu razuma - stoji na sredini ploče.

Na rubovima ploče nalazi se prijevod ovoga na četiri drevna jezika: babilonski, klasični grčki, sanskrt i drevni egipatski (ispisan hijeroglifima).

Ovo su zapovesti:

1. Održavaj čovečanstvo ispod 500 miliona kako bi održao balans s prirodom.

2. Mudro upravljaj reprodukcijom poboljšavajući kondiciju i različitosti.

3. Ujedini čovečanstvo novim živućim jezikom.

4. Neka vladaju strast, vera, tradicija i sve stvari s odmerenim razumom.

5. Zaštiti ljude i nacije poštenim zakonima i pravednim sudovima.

6. Dopusti svakom narodu samoupravljanje, a međusobne razmirice neka reše na svetskom sudu.

7. Izbegavaj sitničave zakone i nepotrebna pravila.

8. Lična prava neka budu uravnotežena s društvenim dužnostima.

9. Ceni istinu, lepotu, ljubav i traženje harmonije u beskonačnom.

10. Ne budi rak zemlje, ostavi mesta za prirodu.

Zapovesti
Zapovesti foto: Youtube printscreen

U junu 1979. muškarac pod pseudonimom Robert C. Kristian pristupio je firmi "Elberton Granit Fišing", zatraživši od njih da izgrade spomenik u ime "male grupe lojalnih Amerikanaca".

Objasnio je da bi ovaj spomenik trebao predstavljati kompas, kalendar i sat, te da bi trebalo preživeti katastrofe.

Direktor firme Džoi Fendl pokušao ga je odvratiti od te ideje navodeći cenu nekoliko puta veću od cene bilo kojeg projekta koji je firma do tad napravila, no Kristian je troškove prihvatio. Dostavio im je model spomenika i deset stranica specifikacija.

Spomenik je predstavljen javnosti 22. marta 1980., a Kristian je kasnije vlasništvo nad spomenikom i zemljištem na kojem je izgrađen prebacio na okrug Elbert.

Pri postavljanju spomenika lokalni je sveštenik rekao da se radi o spomeniku za "poštovatelje sunca, pripadnike kulta i obožavatelje vraga".

Do današnjeg dana nije se uspelo potvrditi ko je čovek iza pseudonima Robert C. Kristian i tko je njegova "mala grupa lojalnih Amerikanaca", no postoje brojne teorije koje se vežu za njega.

Neki teoretičari zavera pseudonim R.C. Kristian povezuju s Kristianom Rozenkrojcerom koji je osnivač rozenkrojcerskog reda, mističnog društva koje je uticalo na razvoj masonskih loža.

- Ovo kamenje treba razbiti u milion komada i od ruševina izgraditi neki projekt - kaže američki aktivist Mark Dajs koji tvrdi da su ove zapovedi "dubokog satonističkog porekla", te da R.C. Kristian pripada "tajnom satanističkom društvu" povezanom s Novim svetskim poretkom.

Najprihvaćenija je teorija koja tvrdi da spomenik predstavlja upute kako obnoviti civilizaciju nakon uništenja, a Brad Meltser naglašava da je spomenik izgrađen u vreme hladnog rata i namenjen kao poruka preživelima nakon nuklearnog Trećeg svetskog rata, kojih ionako ne bi bilo više od 500 miliona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.