DEVOJKU SU PORUKE DOVELE DO TOGA DA SE UBIJE: Kada je rešila, saznala je ko ih šalje i istina je bila strašna
Plakanje, Foto: Profimedia

SAČUVAJ BOŽE

DEVOJKU SU PORUKE DOVELE DO TOGA DA SE UBIJE: Kada je rešila, saznala je ko ih šalje i istina je bila strašna

Dalje navodi da se tada pitala kako je to uspela da nekome toliko naudi da priželjkuje njenu smrt

Objavljeno:

Devojka iz Velike Britanije, koju je onlajn trol doveo do ivice samoubistva, kasnije je otkrila da je to u stvari bila njena najbolja drugarica, zaključio je sud, prenosi Metro.

Opal Villiams-Hals (23), pozvala je policiju nakon što su krenule da joj stižu poruke sa raznih naloga na društvenim mrežama poput “OpalNeedsToDie” (Opal treba da umre) ili “OpalTheWhore” (Opal je k*rva).

Stručnjaci su zaključili da su poruke stizale od Naomi Kendrik (23) iz Vinsforda, kojoj se Opal redovno poveravala o tome.

– Mislila sam da je Naomi neko kome mogu da verujem, ali sam od nje dobijala gomilu poruka sa različitih naloga u kojima su bile užasne stvari. U trenutku kada sam primila ove poruke, nisam mogla da govorim i nisam mogla da se pomerim jer sam bila zaleđena od straha – ispričala je ona u izjavi za policiju.

Dalje navodi da se tada pitala kako je to uspela da nekome toliko naudi da priželjkuje njenu smrt. Opal je takođe rekla da je svoj telefon davala stanodavcu kada bi išla na posao jer se plašila da će poruke uticati na njen rad.

Plakala sam. Sve vreme sam se osećala ranjivo i uplašeno. Nisam znala kako ću preživeti sledeći dan. To je trajalo puna tri meseca. Stalno sam osećala da sam nečija meta i da je neko znao gde sam. To je bilo mučenje. Nisam se nigde osećala bezbedno. Izgubila sam toliko prijatelja za to vreme, sve zato što nikome nisam mogla da verujem – kazala je ona.

Opal kaže da je prvo ime koje je policija spomenula pripadalo Naominom dečku i da je čim ga je čula sklopila kockice da njena drugarica stoji iza svega.

Kaže da ju je to saznanje šokiralo i slomilo do te mere da je morala da nastavi da pije lekove zbog svoje anksioznosti, jer je bukvalno povraća od napada stresa.

– Imala sam samoubilačke misli. Nekoliko dana nisam želela da ustanem iz kreveta. Bila sam u dubokoj depresiji – kazala je ona.

Sud je doneo odluku da Naomi mora da plati svojoj žrtvi 250 funti, kao sudske troškove od 215 funti. Takođe je 300 sati obaveznog društveno korisnog rada i dvogodišnju zabranu prilaska, uključujući i kontakt preko društvenih mreža ili telefona.

Bonus video

03:10

OVO JE VELIKI GUBITAK ZA NAŠE GLUMIŠTE: Bule Goncić za Kurir o odlasku Laneta Gutovića: Teško je podneti

(Espreso/metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.