DOKTOR "SMRT" SEDAM GODINA ŽIVEO SA LEŠOM MARIJE UMRLE OD TUBERKULOZE: Sestra zatekla užas, JEZIVI DETALJI
Foto: Wikimedia/Florida Keys--Public Librarie

JEZIVO

DOKTOR "SMRT" SEDAM GODINA ŽIVEO SA LEŠOM MARIJE UMRLE OD TUBERKULOZE: Sestra zatekla užas, JEZIVI DETALJI

Tokom suđenja "Doktor smrt" je sve vreme tvrdio da je on zaljubljeni čovek, a ne manijak koji pljačka grobove

"Doktor smrt" 7 godina živeo sa telom Marije, umrle od tuberkuloze: Sestra zatekla užas, oslobođen je optužbi

Objavljeno: 20:25h

Priča o životu doktora Karla Tezlera, kog mnogi nazivaju "Doktor smrt", podseća na one koje smo gledali u horor filmovima. On je jedne noći iz groba ukrao telo svoje mlade pacijentkinje, a zatim je u svojoj ordinaciji započeo niz eksperimenata kako bi pokušao da je oživi.

Naučnik, koji je takođe poznat i kao "Frankenštajn sa Floride", reparirao je njeno telo, umesto očiju je stavio staklo, a umesto kože na licu masku.

Karl je sa svojom "nevestom", kako ju je on nazivao, živeo više od sedam godina, sve dok njena porodica i policija nisu saznali za njegov jeziv zločin. Naučnik je kasnije priznao da je preminula devojka Marija Elena de Hojos bila njegova jedina ljubav u životu.

Iako je "Doktor smrt" rođen pre više od 140 godina, njegovi zločini i danas užasavaju ljude.

Iako se ovaj slučaj smatra jednim od najtežih krivičnih dela u 20. veku, Karl nikada nije osuđen zbog rupa u zakonu.

Marijina porodica bila je prestravljena kada su u otkrili u šta je Karl pretvorio njihovu voljenu Mariju.

Njena sestra je tokom suđenja rekla da nikada nije videla ništa strašnije u svom životu.

Tokom suđenja "Doktor smrt" je sve vreme tvrdio da je on zaljubljeni čovek, a ne manijak koji pljačka grobove.

dr
foto: Wikimedia/Florida Keys--Public Librarie

Karlov susret sa duhom u snu

Karl, koji je inače poreklom iz Nemačke, 21- godišnju Mariju Elenu upoznao je u bolnici u Floridi dok ju je lečio.

Ona je bolovala od tuberkuloze, a tokom lečenja pacijentkinje Karl se jako zaljubio u nju. Postao je opsednut njom, a nekoliko puta je tvrdio da je ona reinkarnacija duha koji ga je posetio još kada je bio dečak.

Karl je rođen u Drezdenu, ali se tokom Prvog svetskog rata sa porodicom preselio u SAD. On je po dolasku stekao titulu grofa, tvrdio je da ima diplomu sa devet različitih Univerziteta, kao i da je u detinjstvu sa roditeljima živeo u zamku.

Međutim, iza svega toga krila se tužna priča o čoveku koji je imao mentalni poremećaj.

Godinama je tvrdio da ga je kada je imao 12 godina posetio duh, koji mu je pokazao kako će izgledati njegova žena jednog dana.

"Duh mi je rekao: 'Vidi Karl, doveo sam ti devojku koja će jednog dana biti tvoja žena". Od tada ona je sedam noći kao duh spavala pored mojih nogu, a onda je odjednom nestala", rekao je tada Karl.

Nakon što je u Drugom svetskom ratu radio za Nemačku, po okončanju rata je odlučio da ostane u rodnoj zemlji, a onda se i oženio 18- godišnjom Doris Šafer, piše The Sun.

Ono što je Karla sve vreme mučilo je činjenica da njegova supruga ne liči na onu ženu koju mu je duh pokazao u snu. Iako su imali dvoje dece, Karl je odlučio da je napusti i vrati se nazad u Ameriku.

U SAD se sve vreme predstavljao kao lekar iako nikada nije imao dokaz da je završio fakultet u Lajpcigu.

Opsednutost Mariom

Po povratku na Floridu zaposlio se kao lekar u vojnoj bolnici.

Upravo tu je i upoznao Mariju Elenu, ćerku kubanskog imigranta koji je radio u fabrici cigareta. Kada ju je prvi put ugledao, bio je ubeđen da je ona žena koju mu je duh pokazao u snu.

"Pogledao sam u to lepo lice umorno od bolesti, lice moje neveste koju mi je duh obećao pre 40 godina" napisao je tada Karl u svom dnevniku.

Maria Elena se sa 18 godina udala za svog prvog supruga, ali ju je on napustio i oženio se drugom ženom kada se ona razbolela.

U međuvremenu su lekari ustanovili da ona boluje od tuberkuloze.

S obzirom na to da je Karl postao opsednut njom, odlučio je da je on leči potpuno besplatno. Svakodnevno joj je kupovao voće i "medicinsko vino", a takođe ju je vodio na snimanja.

Marijina porodica je bila očajna jer nisu imali dovoljno novca za njeno lečenje, pa su čak dozvolili Karlu da se preseli kod njih kako bi mogao da je leči.

Kada je njeno zdravlje počelo da se pogoršava, njihove sumnje su se obistinile. Dok ju je lečio, Karl je Eleni predložio brak. Iako su mu njeni roditelji naredili da se odseli iz njihove kuće, on je nastavio da joj šalje ljubavna pisma.U međuvremenu je njeno zdravlje ponovo počelo da se pogoršava, pa se Karl ponovo vratio u njihovu kuću.

Opsednutost Marijom i nakon njene smrti

U oktobru 1931. godine Marija Elena je preminula u 22. godini. Sve troškove njene sahrane snosio je Karl, sam je odabrao kovčeg u kom će biti sahranjena, a njen grob obilazio je svakog dana. On je zatim odlučio da za nju sagradi mauzolej, kako bi sprečio da se njeno telo pokvasi.

Karl je zatim za pet dolara mesečno od njene porodice rentirao njenu sobu u koju se preselio.

"Još uvek se svuda oseća sladak miris njene kose", napisao je Karl u svom nevniku.

Jedne večeri Karl je u venčanom odelu odlučio da otkopa njen grob i uzme telo, ali je spoljni deo kovčega ostavio netaknut, kako bi izbegao da neko posumnja. Telo je odneo u kuću koju je iznajmljivao, a zatim ga je okupao u viskiju.

Nakon nekog vremena on je telo premestio u stari avion u okviru bolnice, koji je u Marijinu čast nazvao "Grofica Kozel". U tom trenutku, Elena je već dve godine bila mrtva, oči su joj bile osušene, a po telu su svuda bili crvi. Karl je tada odlučio da njene oči zameni staklenim kuglama, po telu joj je naprska parfem, a na kraju joj je obukao i venčanicu.

"Često sam legao u kovčeg sa njom i ljubio sam je kao da je živa. Ne mogu da vam objasnim kako sam se blaženo osećao u tim trenucima", napisao je Karl.

Koliko je "Doktor smrt" bio opsednut Marijom, pokazuje i činjenica da je zbog nje propustio sahranu svoje ćerke, koja je umrla 1934. godine. Vremenom je Karl ostao i bez posla, jer je bolnica u kojoj je radio morala da smanji troškove.

Karl tada nije više mogao da priušti da plaća visoke račune za struju za inkubator u kom je boravila Marija Elena.

"Vremenom sam morao da spavam sa njom u krevetu kako bih je štitio od insekata. Kada bih primetio da joj nešto curi sa tela, odmah sam to pečatirao voskom i svilom", napisao je on u dnevniku.

Jezivo otkriće Marijine sestre

Marijini roditelji su vremenom od tuge preminuli, a od bližih rođaka ostala je samo njena sestra. Ona je postala sumnjičava prema Karlu, jer su počele da kruže glasine da telo njene sestre više nije u grobu.

S obzirom na to da je Karl jedini imao ključeve od nejnog mauzoleja, njena sestra je odlučila da ode do njega i obračuna se s njim.

Kada je ušla kod njega zatekla je užas, telo njene sestre ležalo je na krevetu.

"Imala je staklene oči, ruke i noge su joj bile kao štapovi. Izgledala je kao monstrum, bilo je užasno. Ono što sam videla proganjaće me do kraja života", rekla je njena sestra na sudu.

Telo Elene u jednom trenutku bilo je izloženo u zgradi pogrebne službe. Lice je bilo prekriveno maskom, a mnogi znatiželjni sugrađani došli su da vide telo mlade devojke.

Tokom suđenja, Karl je sebe predstavio kao zaljubljenog čoveka koji je očajnički pokušao da oživi Mariju Elenu. Verovao je da su se njih dvoje verili nakon njene smrti.

U to vreme Karl je imao 70 godina, a štampa je u više navrata njegov zločin prikazivala kao romatičnu ljubavnu priču.

On je čak tokom boravka u zatvoru imao svoje obožavateljke koje su ga posećivale.

Sud je na kraju odlučio da ga ne osudi zbog zastarelosti slučaja.

Marija Elena je u međuvremenu sahranjena, a vlasti nikada nisu otkrile gde se njen novi grob nalazi.

Nakon suđenja, "Doktor smrt" se preselio u malu kuću, a u dvorištu je sačuvao ostatke aviona u kom je godinama živeo sa Marijinim telom.

Do smrti Karl je na trpezarijskom stolu držao kovčeg u kom je ranije bilo njeno telo. Pronađen je mrtav 1952. godine u 75. godini.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.