ŽALILA SE NA BOLOVE U STOMAKU, LEKARI ZAPREPAŠĆENI: 9 godina je nosila "KAMENU BEBU" pa UMRLA OD GLADI!
Trudnica, Foto: Profimedia

horor

ŽALILA SE NA BOLOVE U STOMAKU, LEKARI ZAPREPAŠĆENI: 9 godina je nosila "KAMENU BEBU" pa UMRLA OD GLADI!

Lekari su rekli da je fetus razvio gornje udove, kosti, pa čak i nokte, što znači da je verovatno nastavio da raste mesecima u materici

Objavljeno:

Žena iz Konga umrla je nakon što je otkriveno da je devet godina nosila fetus u materici. Motivisana bolovima u stomaku, problemima sa varenjem i čudnim zvukom posle jela, žena je posetila lekare u Njujorku, a testovi su pokazali da pedesetogodišnja žena u stomaku nosi „kamenu bebu“, odnosno kalcifikovani fetus koji je pritiska njene unutrašnje organe.

Ova izuzetno retka pojava do sada je zabeležena u manje od 300 slučajeva, a dešava se kada se fetus tokom trudnoće razvije van materice i ne izađe, prenosi Dejli mejl.

Fetus
Fetusfoto: Profimedia

Inače, žena je dva puta proterivana i selila se iz Konga u Burundi pa u Tanzaniju. Tamo je rodila osmoro dece, a tokom devete trudnoće posetila je lekarsku ambulantu u izbegličkom kampu nakon što je primetila da se njeno dete više ne kreće.

Tamošnji lekari su joj rekli da beba nema otkucaje srca i preporučili joj da pokuša da je porodi prirodnim putem kod kuće i, ako to ne uspe, da se vrati za dve nedelje. Upravo to je i uradila, ali kada se vratila na kliniku, ljudi su počeli da je optužuju da je ubila bebu, zbog čega je napustila kliniku i odlučila da odustane od bilo kakve medicinske pomoći i tako provela devet godina sa mrtvim fetusom u sebi.

Trudnica
Trudnicafoto: Sam Edwards / Hoxton / Profimedia

Nakon što je saznala šta se dešava, žena je odbila lečenje jer je verovala da je neko u Kongu bacio kletvu na nju. Otprilike 14 meseci nakon dolaska u SAD, žena je umrla od teške neuhranjenosti. Ovoj ženi ‘kamena beba’ je neprestano stezala creva. To je izazvalo blokade, što znači da njeno telo više nije bilo u stanju da apsorbuje vitalne hranljive materije – što je dovelo do gladovanja.

Dr. Vasim Sus, specijalista interne medicine na Medicinskom univerzitetu “SUNI Apstejt” koji je prijavio slučaj, rekao je da je pacijentkinja „odbila intervenciju zbog straha od operacije“.

– Nažalost, umrla je usled teške pothranjenosti u kontekstu ponovljene opstrukcije creva usled litopedije i kontinuiranog straha od traženja lekarske pomoći – rekao je lekar.

Lekari su rekli da je fetus razvio gornje udove, kosti, pa čak i nokte, što znači da je verovatno nastavio da raste mesecima u materici. Fetus, koji bi inače bio ženino deveto dete, prestao je da se razvija u njoj u 28. nedelji.

(Espreso / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.