SVI JOJ BULJE U GRUDI, LEVA SE POTPUNO RAZLIKUJE OD DESNE! I lekari su ostali zabezeknuti PRIZOROM (VIDEO)
Foto: Printscreen

AU

SVI JOJ BULJE U GRUDI, LEVA SE POTPUNO RAZLIKUJE OD DESNE! I lekari su ostali zabezeknuti PRIZOROM (VIDEO)

Žena boluje od jako retkog sindroma za koji ni mnogi stručnjaci nisu čuli

Objavljeno:

Pubertet je buran period za svakoga jer tada telo počinje da prolazi kroz mnogobrojne promene, ali je neke ljude definitivno pogađa teže nego druge. Ekstreman primer toga je jedna žena iz Engleske kojoj je zbog retkog sindroma porasla samo jedna dojka.

Beka Bučer je na svom TikTok kanalu otkrila da ju je bilo strašno sramota sopstvenog tela nakon što je shvatila da joj se razvija jedino leva strana grudi. Ttvrdi da je, kada je počela da primećuje razliku, bila primorana da popuni grudnjak sa druge strane kako ljudi ne bi primetili, dok je molila lekare za pomoć.

U videu koji je prikupio više od 250.000 lajkova, Beka je objasnila da je prošlo kroz pubertet znajući da joj jedna dojka raste, a druga ne.

– Otišla sam kod svog doktora i rekli su mi, da nisam još prošla kroz pubertet. Da je sve redu. Da nije ništa, raste. Da je normalno da žene imaju jednu veću od druge. Da se vratim ako se ne promeni za nekoliko godina – ispričala je ona kako je izgledao susret sa lekarom kada je imala 13 ili 14 godina.

Beka kaže da se vratila na pregled kada je imala 16-17 godina, ali je dobila isti odgovor.

– Do tog trenutka, to je bilo još uočljivije. Morala sam da napunim grudnjak čarapama, a nosila sam rolke da to sakrijem jer nisam želela da iko sazna – kaže ona.

Žena, koja se pomirila sa svojom asimetrijom da bi podelila svoju priču sa hiljadama pratilaca na TikTok-u, rekla je da je pribegla sopstvenim istraživanjima koja su je uputila na jednu stranu – da ima takozvani Poljski sindrom.

To je poremećaj kod žena rođenih sa nerazvijenim mišićima na jednoj strani tela, što dovodi do abnormalnosti koje mogu uticati na grudi, ramena, ruke i šake. Ovu informaciju je odnela svom lekaru koji joj je rekao da „ne može da joj postavi dijagnozu jer ne zna ništa o tome“ pa ju je uputio specijalisti za dojke u bolnici.

Ali ni doktor kome je upućena nije imao pojma o tome i otišla je sa svojom majkom osećajući se obeshrabreno zbog nedostatka pomoći. Ali je onda srećom, na hodniku, primetila medicinska sestra koja je tako nešto ranije videla

– Dok sam izlazila iz ordinacije, išla hodnikom da bih otišla sa mamom, a druga medicinska sestra je došla niz hodnik, videla je moja grudi i rekla “O Bože, Poljski sindrom. Videla sam to ranije, dođi da pričaš sa mnom”. Dakle, ja i moja mama smo ušli u drugu sobu i razgovarali sa njom, a ona je rekla da je to to – prisetila se Beka.

Onda je kazala da je medicinska sestra taj sindrom videla samo još jednom u svojoj karijeri.

– Na kraju sam posetila četiri ili pet lekara opšte prakse, tri medicinske sestre, dvoje specijalista za dojke i hirurga. Morala sam da idem u tri različite bolnice. Ne mogu da se setim da li sam imala 20 ili 21 godinu, ali me je na kraju doktor poslao na ultrazvuk – kaže ona.

Čak i posle svega toga Beki nije svanično uspostavljena dijagnoza, pa je ona jednostavno pronašla način da živi sa tim. Jedan doktor je čak rekao da bi po njoj mogli da nazovu novi sindrom jer misli da niko na svetu nema tako nešto

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.