SVI IH JEDU I PIJU, A IZAZIVAJU PRAVI POŽAR U TELU! Nećete ni znati šta vam se DEŠAVA U ORGANIZMU
Foto: Profimedia

PAŽNJA

SVI IH JEDU I PIJU, A IZAZIVAJU PRAVI POŽAR U TELU! Nećete ni znati šta vam se DEŠAVA U ORGANIZMU

Ove namirnice treba odmah da izbacite iz ishrane

Objavljeno: 13:54h

Način ishrane ima ogroman uticaj na naše zdravlje, a to ponekad zaboravljamo.

Postoje namirnice koje su pune vitamina i minerala, koje podstiču razmnožavanje dobrih bakterija u crevima, a s druge strane, neka hrana podstiče upale u organizmu.

Istraživanja su pokazala da ishrana može da bude direktno povezana sa povećanim rizikom od hroničnih bolesti, zahvaljujući upalama u telu, a sve to ima veze sa vrstom namirnica koje jedete.

Nutricionista Ilana Malstejn kaže da je hrana napravljena sa visokofruktoznim kukuruznim sirupom, kao i sa veštačkim zaslađivačima i ukusima, hrana koja povećava zapaljenje u telu.

Ovi sastojci se nalaze u brojnim namirnicama i napicima, poput gaziranih sokova, gumenih bombona, raznih čokoladica…

Gazirano piće
foto: Profimedia

– Unos šećera i veštačkih sastojaka dovodi do povećanja nivoa šećera u krvi i do inflamatornog odgovora u telu – objašnjava Malstejn.

Ako se pitate zašto je toliko opasno imati upalu u telu, stvar je u tome da konstantna upala može da izazove opasne zdravstvene probleme, poput kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, reumatoidnog artritisa…

Ono što je važno i što naučnici ističu je da jedna čaša gaziranog soka ili nekoliko bombona, čokoladica, neće izazvati ove bolesti. Opasno je ukoliko ove proinflamatorne namirnice jedete konstantno jer će onda dovesti do hroničnog zapaljenja i bolesti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.