"VEZAO ME JE I IZVADIO KONDOM": Poznata glumica OPISALA ŠTA JOJ JE URAĐENO, HOROR (FOTO)
Mira Sorvino, Foto: YOUTUBE PRINTSCREEN

ispovest

"VEZAO ME JE I IZVADIO KONDOM": Poznata glumica OPISALA ŠTA JOJ JE URAĐENO, HOROR (FOTO)

Poznata oskarovka i ćerka pokojnog Pola Sorvina je jedna od retkih svetski poznatih žena koje su hrabro istupile kako bi utešile i osnažile druge žene u sličnoj situaciji

Objavljeno: 16:21h

Američka glumica Mira Sorvino rođena je u Njujorku 28. septembra 1967. godine, u umetničkoj porodici. Njena majka Lorejn Rut Dejvis je kao bivša glumica radila na tzv. drama terapiji, s pacijentima obolelim od Alchajmrove bolesti, dok je njen otac Pol Sorvino, čuveni glumac i filmski režiser, najpoznatiji publici po ulozi u mafijaškom filmu "Dobri momci" iz 1990. godine.

Sa očeve strane, ona ima italijansko poreklo, a odrasla je s bratom Majklom, koji je takođe nastavio porodičnu tradiciju i postao glumac, i sestrom Amandom.

Iako je rođena na Menhetnu, Mira je odrasla u Tenflaju, u Nju Džerziju, gde je još kao dete učestvovala u mnogim školskim predstavama i, štaviše, sama napisala više komada koje je s prijateljima izvodila u dvorištu porodične kuće. Zahvaljujući uticaju njene majke Lorejn, koja je učestvovala u čuvenom Maršu na Vašington za posao i slboodu 1963, Mira je vrlo mlada rešila da će se u budućnosti posvetiti društveno odgovornim pitanjima.

Nakon što je završila srednju školu s najboljim mogućim ocenama, primljena je na Harvard, a tokom studija je na godinu dana bila na razmeni studenata u Kini, gde je naučila mandarinski jezik, te ga danas tečno govori.

Odrastanje u umetničkoj porodici vrlo rano ju je poslalo pred kamere, pa je bila deo ekipe tinejdžerske serije Swans Crossing, nakon čega je radila kao asistentkinja režije, kasting direktorka i asistentkinja producenta na snimanju filma Amongst Friends 1993. godine.

Nakon nekoliko manjih uloga, Vudi Alen ju je odabrao da igra u njegovom filmu "Moćna Afrodita", a ona je Miri donela Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu 1995. godine. Nakon smrti njenog oca Pola, društvenim mrežama širi se stari snimak na kom vidimo kako je ponosni glumac i tata doživeo ovaj trenutak — briznuo je u plač kao malo dete, naočigled kolega, kamera i celog sveta.

— Kada ste mi dali ovu nagradu, odali ste počast i mom ocu Polu Sorvinu, koji me je naučio sve što znam o glumi. Volim te mnogo, tata — poručila je Mira s govornice, držeći Oskara u ruci.

Kako je Sorvinova pričala, na snimanju ovog filma joj nije bilo lako i osećala je da je neprestano pod velikim stresom.

— Bila sam apsolutno neurotična dok sam snimala "Moćnu Afroditu". Svake noći sam bila na ivici nervnog sloma. Plakala sam, obraća se Bogu, bila sam toliko nervozna. A onda bih sutradan došla i odradila svoje scene — priznala je Mira u jednom intervjuu.

Glumica je nizala ulogu za ulogom, a među istaknutijima su "Romino i Mišelino školsko okupljanje", "Mimikrija", "Semovo leto"... Za svoj rad na televiziji, bil aje nominovana za Emija zbog svoje uloge Merilin Monro u "Normi Džin i Merilin", dok je dvaput nominovana za Zlatni globus, kako za ulogu Monroove, tako i za glavnu ulogu u mini-seriji "Trgovina ljudima".

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.