OVO JE UBILO ISIDORU BJELICU! Javnost i posle 2 godine tuguje
Isidora Bjelica, Foto: Printscreen/Instagram

tuga

OVO JE UBILO ISIDORU BJELICU! Javnost i posle 2 godine tuguje

Isidora Bjelica preminula je pre dve godine u 52. godini

Objavljeno:

Jedna od naših najboljih spisateljica, godinama se borila sa rakom jajnika. Često je pričala o svojoj bolesti, ali zapravo nikada nije otkrila koliko joj je bilo teško.

- Vrlo zanimljivo, jako smo samilosni prema kucama, macama, konjima što je divan izraz ljubavi, ali zato čoveku ne mogu da se olakšaju najstrašnije muke kada je jasno da je kraj - govorila je svojevremeno Isi napominjujući kroz koje bolove prolazi i da to ne bi poželela ni najvećem neprijatelju.

Isidora Bjelica
foto: Marina Lopičić

- Ne bih poželela tim ekstremistima da dožive ili vide kako je to kad se raspadaš u nepodnošljivim bolovima, kada si postao biće bez ijedne ljudske osobine jer si samo čista bol, ostaci čoveka koje se raspadaju u najstrašnijim mukama i kad je jasno da nema šanse da ti bude bolje već je to agonija koja traje.

- Eutanazija treba da bude pravo izbora svakog čoveka kao što su pravo kartice za davaoce organa - pa ko zbog svojih ubeđenja ne bi da spasi nečiji život ok - njegova moralna odluka - ali moramo da imamo pravo na milost kao kuce, mace i konji. Eutanazija mora biti pravo izbora - pa ovi protivnici neka budu milostivi prema ljubimcima, a sebe slobodno nek izlože najjezivijim mukama raspadanja i najmonstruoznikeg bolnog kraja! - javno je govorila tada o svojim stavovima i zalaganjima.

Isidora Bjelica je rođena u Sarajevu 10. decembra 1967. godine gde je i završila gimnaziju. Diplomirala je na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek dramaturgija i magistrirala je na istom fakultetu sa tezom „Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije“. Udata je za Nebojšu Pajkića i ima dvoje dece, Lava Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić. Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga Klot–Frket na BK televiziji i BN televiziji, i Isidorin ljubavni vodič na televiziji Metropolis.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama. Autor je i više pozorišnih komada i radio drama. Reditelj je filma Dorćol-Menhetn. U pozorištu je režirala Sarajku u Beogradu i komediju svog supruga Nebojše Pajkića, Marhatana.

Preminula je 05. avgusta 2020. godine u 52. godini. Iza sebe je ostavila supruga Nebojšu Pajkića, sina Lava i ćerku Vilu.

(Espreso/Novosti magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.