RONILAC IZ KAVEZA GLEDAO AJKULU, A ONDA GA ZADESIO HOROR: Centimetar je bio dovoljan (VIDEO)
ronilac, Foto: Printscreen

UŽAS

RONILAC IZ KAVEZA GLEDAO AJKULU, A ONDA GA ZADESIO HOROR: Centimetar je bio dovoljan (VIDEO)

Neman se odjednom okomila plastičnu barijeru i potencijalni plen iza nje

Objavljeno: 11:23h

Iskusni ronilac i stručnjak za ajkule Džim Partington za dlaku je izbegao smrt snimajući dokumentarac “Great White Open Ocean” u Tihom okeanu, piše britanski Dejli mejl.

On se nalazio na otvorenom moru, uronjen u malu kutiju od polikarbonata, odakle je pratio kretanje velike bele ajkule. Životinja je, barem u prvim trenucima, bila dosta fokusiranija na manje ribe koje su se nalazile u blizini kaveza. Ali onda je počela da kruži oko Džima.

Na početku je ronilac timu javljao kako vidi morskog psa, potom im govori kako je počeo da udara u kavez.

Nekoliko trenutaka posle, predator je uspeo da probije kavez. Promašio je ronioca za koji centimetar, Džim je krenuo brže-bolje da pliva prema brodu na kojem se nalazila snimateljska ekipa kako bi se spasio od morske nemani.

– Mislio sam da je mrtav. Kada vas udari velika bela ajkula koja je duga pet metara, to je nešto što se gotovo ne preživljava. Ali Džimi je uspeo da preživi. Bez ogrebotine. To je neverovatno – kaže Džef Kur, reditelj programa “Shark week”, u sklopu kojeg će biti i prikazan dokumentarac o Partingtonu.

– Nismo mogli da uradimo ništa, mogli smo samo gledama kako pokušava da otpliva – dodao je.

Kavezi, kakve često viđamo u ovakvim poduhvatima, tvrdi Kur, su samo najobičniji blef.

– Video sam na svoje oči da su razbijali aluminijumske kaveze, čelične… Kavez je blef. Mi računamo na to da će se morski pas, kad oseti nešto neobično u vodi, otići i povući se. Ovo je bio polikarbonatni kavez, od jake plastike. Prošao je kroz njega kao nož kroz maslac. Nikad nešto slično nisam video u tri decenije svoje karijere – kazao je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.