ČUO ZVIŽDANJE U GAĆAMA, PA VRISNUO KAD JE SPUSTIO POGLED: Lekari SVISNULI OD ŠOKA! (FOTO)
Bolinca, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/Esteban Biba

UŽAS

ČUO ZVIŽDANJE U GAĆAMA, PA VRISNUO KAD JE SPUSTIO POGLED: Lekari SVISNULI OD ŠOKA! (FOTO)

Taj dan ličio je na noćnu moru, prepričavao je kasnije 72-godišnji neimenovani muškarac iz SAD-a čudne zvukove koji su dopirali iz njegovih genitalija, preciznije – iz mošnica.

Objavljeno:

U Hitnu pomoć je dojurio bez daha, natečenog lica. Lekari su ga gledali u čudu. Kasnije su u stručnom časopisu American Journal of Case Reports napisali da je on prva osoba na svetu sa ‘zviždećim skrotumom (mošnicama)’.

Poslali su ga odmah na rendgen kako bi odgonetnuli neobično strujanje vazduha u njegovom organizmu. Snimak grudnog koša pokazao je da ima prekomernu količinu vazduha zarobljenu u telu. To je na kraju uzrokovalo kolaps pluća što za posledicu može imati trajno oštećenje funkcije srca i pluća, i čak dovesti do smrti.

Istraživali su dalje telo nesrećnog muškarca pa napokon otkrili izvor problema. Bila je to otvorena rana na levoj strani skrotuma zaostala nakon operacije testisa.

Muškarac je brzo nakon dijagnoze završio u dubokoj narkozi. Lekari su mu u grudi ubacili dve plastične cevi kroz koje je višak vazduha izašao iz njegovog tela.

– Bio je sav natečen, a stanje mu se dodatno pogoršavalo. Određena količina vazduha bila je zarobljena između njegovih pluća i zida grudnog koša, i stalno se povećavala – ispričao je dr. Brant Bikford koji je vodio ovaj slučaj.

Srećom, njegova pluća su se vratila u normalu tri dana nakon zahvata i pušten je kući u dobrom stanju.

Ipak, lekarima nije jasno kako je vazduh ostao toliko dugo zarobljen u skrotumu (to stanje se inače naziva – pneumoscrotum). Trajalo je to dve godine što je po lekarima ‘nenormalno puno vremena’.

Inače, pneumoscrotum je retko stanje u kojem vazduh ostaje zarobljen u skrotumu. U medicinskoj literaturi opisano je samo 60 slučajeva. Budući da vazduh ne može da izađe kroz telesne otvore, ovakav poremećaj zahteva lekarsku intervenciju, prenosi Njujork Post.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.