DEVOJKA ZAJAHALA LEŠ AJKULE NA PLAŽI, SNIMAK ĆE VAS ZGROZITI: Razlog je za PLAKANJE! (VIDEO)
Plaža, Foto: Printscreen/DailyMAil

ŠOK

DEVOJKA ZAJAHALA LEŠ AJKULE NA PLAŽI, SNIMAK ĆE VAS ZGROZITI: Razlog je za PLAKANJE! (VIDEO)

Devojka je u početku tvrdila da je ajkula bila živa

Objavljeno: 09:35h

Odvratne fotografije i snimci mrcvarenja ajkule u Rusiji i manekenke koja se na kraju slikala na njenom lešu su ovih dana izazvali burnu reakciju i gnev javnosti. Prvo se na udaru našao fotograf, a onda i devojka koja je, kako kaže, bila prinuđena da ugasi svoj Instagram nalog.

Devojka je u početku tvrdila da je ajkula bila živa i da je “nije svom težinom” zajahala na plaži u Ohotskom moru.

Međutim, ispostavilo se da već postoje snimci te ajkule na kojima je ribari izvlače iz mora, brutalno ubijaju udarcima tojagom u glavu, pa ostavljaju na plaži. Fotograf i manekenka su par sati kasnije, šetajući plažom, naišli upravo na nju i napravili skandalozne fotografije.

Vladimir Burmatov, predsednik Komiteta za ekologiju ruske Dume se takođe umešao u situaciju. On je izrazio svoje ogorčenje zbog krvoločnog ubistva životinje, piše Komsomolskaja pravda.

– Naravno, ovo što se desilo je neprihvatljivo sa stanovišta zakonodavstva. Upecane ribe moraju da se puste nazad. Prvo, ajkula je takođe deo ekosistema, a takav tretman je, ponavljam, neprihvatljiv u odnosu na životinjski svet. Drugo, akti nasilja nad životinjama postali su javno poznati. Pravljenje ovakvih okrutnih snimaka je kažnjivo – naveo je zakonodavac u saopštenju.

On je dodao da će biti pokrenuta istraga i da je potrebno da oni koji su ulovili i usmrtili ajkulu završe na sudu kako bi se otkrili motivi njihovog postupka i zašto su morali da ubiju ribu.

Prema ruskom zakonu, za postavljanje materijala koji sadrže okrutnost prema životinjama, preti kazna do 5 godina zatvora.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.