POLICIJA NA MESTU ZLOČINA ZATEKLA 2 KOMARCA I ODMAH REŠILA SLUČAJ: Epizoda kao iz SERIJE
Komarac, Foto: Profimedia

POMOĆ

POLICIJA NA MESTU ZLOČINA ZATEKLA 2 KOMARCA I ODMAH REŠILA SLUČAJ: Epizoda kao iz SERIJE

Vrata su bila zatvorena iznutra kada je policija stigla, a otkrili su da je lopov ušao sa balkona u stan

Objavljeno:

Dva komarca su pomogla policijiskim istražiteljima u u kineskoj provinciji Fudžijan da uhvate misterioznog provalnika. Ovo izgleda kao nekakav zaplet epizode ​​”CSI”, ali ovo se zaista dogodilo.

Nakon što su ga ugrizli i popili krv komarci su korišćeni u DNK testiranju da bi pronašli provalnika.

Provala se desila 11. juna, u Fudžouu, provinciji Fuđijan, na jugoistoku Kine, lopov je provalio u stambeni kompleks oko 13 časova.

1 / 4 Foto: Profimedia

Lopov je ukrao nekoliko vrednih predmeta, navodi se u izveštaju koji je objavio “Fuzhou Public Security” na svom “WeChat” nalogu. Vrata su bila zatvorena iznutra kada je policija stigla, a otkrili su da je lopov ušao sa balkona u stan.

Nakon provale, provalnik je skuvao jaja i rezance pre no što je prenoćio. Koristio je ćebe u spavaćoj sobi vlasnika i zapalio kalemove protiv komaraca.

Policija je na zidu dnevne sobe pronašla dva mrtva komarca i mrlje od krvi. Ubrzo su došli do zaključka da je osumnjičeni ostavio dve mrlje od krvi jer je stan bio sveže okrečen, te su odlučili su da krv testiraju na DNK.

DNK, DNK test, Struktura DNK
foto: Profimedia

Policija je potom uzela uzorke krvi sa zida, a potom ih je poslala na DNK testiranje u odnosu na njihovu evidenciju.

DNK uzorak se tačno poklapao sa uzorkom poznatog kriminalca po prezimenu Čai, koji je kasnije priveden 30. juna. Nakon što je ispitan, Čai je priznao provalu i još četiri provale, prenosi kineski portal “scmp”.

Mnogi ljudi koji su komentarisali post na “WeChat-u “bili su šokirani, ali im je bilo i zabavno to, što su dva mrtva komarca služila kao primarni dokaz u slučaju i bili su iznenađeni koliko je lopov bio nemaran prema svom provalničkom “poslu”.

(Espreso / scmp)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.