NARUČIO SALATU, DOBIO KUĆNOG LJUBIMCA: Kada je otvorio poklopac, umalo se nije ŠLOGIRAO! (FOTO)
Žaba u salati, Foto: Instagram/printscreen-thedodo/simoncurtis

možda vas uz vaš naručen obrok iznenadi neki novi ljubimac

NARUČIO SALATU, DOBIO KUĆNOG LJUBIMCA: Kada je otvorio poklopac, umalo se nije ŠLOGIRAO! (FOTO)

Neki su dobijali piliće a ovaj mladić je u zelenoj salati video jednu žabu

Objavljeno:

Sajmon Kertis je te večeri naručuo porciju salate za večeru. Napolju je bilo hladno, bilo je to pred kraj decembra 2021. godine. Odjednom, nakon što je otvorio providnu plastičnu činiju i spremio se da navali na svoj obrok, momak je u sred zelene salata ugledao malo zeleno biće koje ne mrda i koje gleda pravo u njega.

Naime, Amerikanac Sajmon je u svojoj večeri našao žabicu. Budući da su temperature bile niske, žabi je bilo jako hladno, te se skoro uopšte nije pomerala. Toni nije znao šta da radi, znao je da ne može da uplašenu životinju izbaci napolje, jer bi se smrzla, budući da žabe baš i ne podnose hladnoću.

Bilo je gluvo doba noći i Sajmon je odlučio da žabicu ostavi u kutiji, kako bi sutradan video šta sa njom da radi.

Od listova salate mu je napravio improvizovani terarijum, ne bi li mučenom stvorenju bilo iole prijatnije.

Ispostavilo se da je maleni žabac prava pobegulja, jer je tokom noći par puta izlazio iz kutije i zavlačio se u razne delove stana. Na kraju ga je Sajmon našao u tuš kabini, od silnog šunjanja mališa je bio prekriven prašinom i skroz je dehidrirao.

Već sledećeg dana Sajmon je otišao u prodavnicu za kućne ljubimce i svom malom nezvanom gostu je kupio privremeni terarijum, jer nije znao da li će mu biti dozvoljeno da zadrži ovog zelenog nestaška. U njemu je mališi bilo prijatnije, a osujećeni su i njegovi dalji pokušaji bekstva.

Sajmon je odmah kontaktirao brojne stručnjake, biologe i veterinare, i svi su ga posavetovali da žapca zadrži kao kućnog ljubimca. On mu je tada nadenuo ime Toni i kupio mu veći i udobniji terarijum, pravo malo carstvo koje bi poželela svaka žabica.

Od kada se uselio u svoj stalni dom, Toni nije više pokušavao da pobegne, a Sajmon ga redovno hrani, vodi računa o njemu i u terarijum mu stavlja mnogo lišća iza kojeg mališa očigledno voli da se krije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.