DEVOJČICA (2) UŠLA U KUHINJU I PROGUTALA OVO: Par sati kasnije BORILI JOJ SE ZA ŽIVOT (FOTO)
Devojčica, Foto: Facebook

UŽAS

DEVOJČICA (2) UŠLA U KUHINJU I PROGUTALA OVO: Par sati kasnije BORILI JOJ SE ZA ŽIVOT (FOTO)

Svi roditelji su 24 časa na oprezu da njihovi mališani ne progutaju neku štetnu stvar koju su pokupili sa poda, ali mnogi ne pomišljaju da je jedna naročito opasna i da može biti smrtonosna

Objavljeno: 18:00h

Većina porodica ima magnete na vratima, bilo da pridržavaju dečje crteže ili važne papiriće, bilo da su samo za dekoraciju. Ako ih imate, verovatno ste potpuno nesvesni koliko oni mogu biti opasni za decu.

Najveća opasnost je od gušenja, ako dete proguta magnet. No, osim toga, snaga magneta može uzrokovati ozbiljne probleme u probavnom traktu, što se rešava hirurškom intervencijom.

Mama Leksi Kendal iz Texasa na društvenim mrežama je objavila upozorenje svim roditeljima, nakon što je njena dvogodišnja ćerka Ava skoro umrla jer je progutala magnete s njihovog frižidera. Magneti su bili visoko na vrhu frižidera, pa su roditelji mislili da ih dete ionako ne može dohvatiti, ali oko Božića devojčica je nekako uspela doći do njih i progutala ih je!

Kada je počeo da je boli stomak, mama Leki ju je odvela u hitnu, a tamo su mislili da devojčica ima stomačni virus.

Majčin instinkt

Ipak, instinkt je mami govorio da se ovde ne radi samo o običnoj bolesti, i odvela je na snimanje u dečju bolnicu, gdje se na snimci videlo da u probavnom traktu ima devet kuglica. Leksi je odmah shvatila da su ti predmeti magneti s frižidera, a devojčica je odvedena na operaciju koja je trajala četiri sata kako bi se sprčila unutarnja oštećenja, jer je već nastala infekcija.

Lekari nisu bili optimistični i rekli su da verojatno neće preživeti sledećih 24 sata. Na sreću, Avino stanje sada se popravlja, još se oporavlja u bolnici, a njena mama upozorava roditelje da sklone magnete jer ne želi da iko više mora proživeti ono što ona proživljava.

Kritike upućene roditeljima

No, neki ljudi kritikuju mamu što nije sprečila da uopšte dođe do ovoga.

- Loš roditelj ne bi imao hrabrosti ovo javno ispričati i razgovarati o tome. Loš roditelj ne bi slušao svoj instinkt. Ja volim svoju decu svim srcem, i za njih bih napravila sve na svetu. Čitam komentare poput:

'Gde su bili roditelji?'ili

'Roditelji su glupi jer su ostavili magnete u blizini dece, ili

'Roditelje bi trebalo tužiti za zanamerivanje deteta'.

- Imam petomesečno dete, i kao roditelj, ponekad moram brinuti o bebi koja plače, i ne mogu 24 sata dnevno stalno pratiti sretno dvogodišnje dijete koje se igra", napisala je mama Leksi na Facebooku. Američki Odbor za zaštitu potrošača na Twitteru je pohvalio Avinu mamu zato što je izašla u javnost s ovom temom.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.