DEVOJČICU UBILA BAKTERIJA KOJU IMA SVAKO DRUGO DETE! Pomešali je sa stomačnim virusom (FOTO)
Devojčica, ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook

TUGA

DEVOJČICU UBILA BAKTERIJA KOJU IMA SVAKO DRUGO DETE! Pomešali je sa stomačnim virusom (FOTO)

Slomljena majka dvogodišnje devojčice koja je umrla nakon što je na odmoru dobila stomačni virus, upozorila je druge roditelje da čuvaju svoju decu

Objavljeno:

Mala Ali Birčal je dobila bakterijsku infekciju dok je boravila u odmaralištu sa pet zvezdica u Turskoj 2019. Devojčica iz Atertona, u Velikom Mančesteru , dobila je komplikacije i razboleo se ubrzo po povratku kući.

Umrla je u Kraljevskoj dečjoj bolnici u Mančesteru 3. avgusta 2019, a prošlog meseca je mrtvozornik zaključio da je umrla pošto je zaražena „jedinstvenim sojem Ešerihije koli“.

I nakon skoro tri godine čekanja na rezultate, porodica se nada da će ovom pričom da sačuvaju mnoge živote. Mama Kejti Doson, 36, rekla je: "Izgubiti dete je neopisiv udarac za roditelje, nama je i posle tri godine teško pomisliti da Ali više nema i da je više nikada nećemo zagrliti"

"Kada je primljena u bolnicu, svi smo se molili da izdrži. Rečeno joj je da je pretrpela oštećenje mozga koje je bilo apsolutno razorno za njeno mlado telo", rekla je majka.

Bakterija
foto: Printscreen/Youtube/Chubbyemu

"Ali je imala ceo život pred sobom pre nego što nam je oduzeta na najokrutniji mogući način. Njena smrt je nešto što nikada nećemo prežaliti."

Mrtvozornik je otkrio da je Ali dobila „jedinstveni soj Ešerihije koli (E. coli) koji verovatno potiče iz Turske, ali nije moguće reći kako je Ali dobila“.

"Nažalost, ništa ne može da vrati sat unazad i vrati našu princezu kući, ali smo zahvalni što je istraga završena i što bar imamo neke odgovore", dodala je nesrećna žena.

"Sve čemu se sada možemo nadati je da drugi ne moraju da pate kao naša porodica i da pripaze kada idu na letovanje", otkrila je ona.

Ali je 23. jula 2019. sa porodicom posetila „ol-inkluziv“ odmaralište u Turskoj, saopštio je sudu u Mančesteru.

Do 27. jula je dobila grčeve u stomaku, dijareju i povraćala.

Kada je prvobitno primljena u bolnicu Rojal Bolton, „lekari su bili zabrinuti da Ali pati od hemolitičko uremijskog sindroma (HUS) uzrokovanog Ešerihijom koja proizvodi Shiga [toksin]“, rekao je mrtvozornik.

Bol, Žena, Stomak, Bol u stomaku
foto: Profimedia

E. koli je izuzetno ozbiljna i može dovesti do dugotrajnih zdravstvenih problema, a u najgorim slučajevima, kao što je ovaj, do smrti.

HUS je fatalno stanje krvi povezano sa E. koli (STEC) koji proizvodi Shiga toksin, što može dovesti do otkazivanja bubrega i oštećenja mozga. Pošto su joj dijagnostikovane obe bolesti, lekari su odlučili da Ali treba da bude prebačena u Kraljevsku dečju bolnicu u Mančesteru na lečenje, uključujući dijalizu, saopštila je istraga.

Dete je stavljeno u indukovanu komu 1. avgusta, a njena porodica je dva dana kasnije donela potresnu odluku da joj prekinu održavanje života, nakon što je magnetna rezonanca otkrila da je pretrpela oštećenje mozga, rekli su u istrazi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.