RONIO PA UGLEDAO ZOMBI ŽIVOTINJU: Velika BELA GA NA SMRT preplašila (VIDEO)
Foto: Profimedia

jezivo!

RONIO PA UGLEDAO ZOMBI ŽIVOTINJU: Velika BELA GA NA SMRT preplašila (VIDEO)

Fotograf Din Sparkman je u vodama južne Australije zabeležio neverovatan prizor. Naime, on je snimio isprebijanu belu ajkulu

Objavljeno:

Ovaj podvodni fotograf i snimatelj je na svom kanalu Sea Dragon Films postavio snimak na kom se vidi tri metra dugo stvorenje, čija je čitava desna strana tela, od vrha nosa do kraja peraja, prekrivena ožiljcima i posekotinama.

Iako izranjavana, velika bela ajkula na snimku mirno pliva vodama u blizini ostrva Neptun.

Sprakman je rekao da nikada nije video veliku belu u tako lošem stanju.

- To je predivna ajkula koja je prošla kroz sito i rešeto - rekao je on. Iako je delovalo da trpi velike bolove, ona je bila ekstremno mirna.

Njegov snimak izazvao je mnogo komentara na društvenim mrežama. Najviše se polemislao oko toga šta je uzrok povreda? Posebno je važno reagovati ako je uzrok čovek.

Sprakman je naveo da je njegova pretpostavka da je "glavni krivac" za ožiljke na telu ajkule propeler nekog velikog broda ili kavez za tune u kojima se ajkule često zaglave.

- Međutim, dok sam je snimao kako pliva, primetio sam da su neki od ožiljaka stari, a neki sveži - dodao je i istakao da ga je to dodatno zbunilo.

Bilo je i onih koji misle da su ogrebotine posledica očešavanja ajkule o koralni greben, sukoba oko ženke, a možda i posledica neprijatnog susreta sa ražama. Zbog karakterističnih ožiljaka na nosu, ima onih koji misle da su to "uspomene" na susret sa omiljenim plenom - fokama.

Sprakman je snimak postavio u januaru ali je ove sedmice postao viralan. Velike bele ajkule su najveće ribe predatori na svetu. Njihova tela u obliku torpeda im omogućavaju da dostignu brzinu od 56 km/h. Procenjuje se da ih je u vodama Australije ostalo svega oko 5500.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.