PRVI PUT U ISTORIJI ČOVEČANSTVA: Evo šta će ova ŽENA uraditi sa svojom MATERICOM, kakva neverica
Žena, Foto: Profimedia

ludilo

PRVI PUT U ISTORIJI ČOVEČANSTVA: Evo šta će ova ŽENA uraditi sa svojom MATERICOM, kakva neverica

To će biti prvi tretman ove vrste u svetu.

Objavljeno:

U Indiji je planirana jedinstvena operacija transplantacije materice za transrodnu ženu.

To će biti prvi tretman ove vrste u svetu.

- Svaka transrodna žena želi da bude što ženstvenija. A to uključuje i biti majka. Način da se to uradi je transplantacija materice. I to je ista procedura kao transplantacija bubrega ili nešto slično - kaže dr Narendra Kaušik, koja će da izvrši revolucionarnu transplantaciju.

Materica
foto: Profimedia

Prema Mirror.co.uk, doktorka iz Indije planira da izvrši prvu transplantaciju materice na svetu transseksualnoj ženi koja je rođena kao muško. Sve to da bi joj se omogućilo da kasnije rodi dete. Operacija je izuzetno rizična, ali, prema rečima samog hirurga dr Narendre Kaušika, koja treba da je izvede, ostaje "optimista" po ovom pitanju.

Organi za transplantaciju dolaze ili od preminulog donora ili od druge žene koja je još uvek živa, koja je podvrgnuta operaciji promene pola i tako joj je uklonjena materica. Zahvaljujući revolucionarnoj proceduri koju prati IVF , transrodni pacijent će moći da zatrudni.

- Svaka transrodna žena želi da bude što ženstvenija. A to uključuje i biti majka. Način da se to uradi je transplantacija materice. I to je ista procedura kao transplantacija bubrega ili nešto slično - Mirror.co.uk citira dr Narendra Kaušika iz Nju Delhija, koja je vlasnica klinike Olmec i od koje se očekuje da izvede ovu jedinstvenu operaciju.

Kako zaključuje pomenuti portal, poznat je samo jedan slučaj transplantacije materice kod transrodne žene. Međutim, od posledica komplikacija, žena je umrla nekoliko meseci kasnije.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.