DOKTOR MIROSLAV ĐORĐEVIĆ JE URADIO DRUGI ZAHVAT IKADA URAĐEN U SVETU: U Tiršovoj urađena transplantacija testisa!
Dr Miroslav Đorđević, Foto: Printscreen / AMG

svaka čast!

DOKTOR MIROSLAV ĐORĐEVIĆ JE URADIO DRUGI ZAHVAT IKADA URAĐEN U SVETU: U Tiršovoj urađena transplantacija testisa!

Transplantacija testisa prvi put je urađena u Americi, u martu prošle godine jednom američkom vojniku povređenom u Avganistanu

Objavljeno:

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj uspešno je urađena transplantacija testisa, saznaju "Novosti", a uspeh je utoliko veći jer je ovo drugi zahvat ikad urađen u svetu.

Izuzetno komplikovan zahvat radilo je više lekara, a tim su vodili stručnjaci sa Harvarda - Dicken Ko i Branko Bojović, a iz "Tiršove" profesor dr Miroslav Đorđević, koji i u svetu važi za jednog od najpriznatijih stručnjaka za promenu pola, i najboljeg učenika akademika prof. dr Save Perovića, koji je bio u samom svetskom vrhu specijalista za genitalnu hirurgiju.

Lekare koji su Srbiju i Univerzitetsku bolnicu u Tiršovoj ovim upisali u istoriju svetske genitalne hirurgije danas je primio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Više detalja o samom zahvatu biće izneto medijima u "Tiršovoj" u 13. sati.

Transplantacija testisa prvi put je urađena u Americi, u martu prošle godine jednom američkom vojniku povređenom u Avganistanu. Njemu je presađen penis, što je intervencija koja je i ranije rađena, ali prvi put u svetu i transplantacija skrotuma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.