IMALA JE JEZIVU REAKCIJU NA EPIDURAL: Kolabirala je i OSAM minuta bila MRTVA, evo šta se onda desilo (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/chloe.holbrook.75

Loše iskustvo!

IMALA JE JEZIVU REAKCIJU NA EPIDURAL: Kolabirala je i OSAM minuta bila MRTVA, evo šta se onda desilo (FOTO)

Mlada mama imala je retku reakciju na epiduralnu anesteziju

Objavljeno: 11:36h

Kloi Holbruk (22) kolabirala je i umrla na osam minuta nakon što su joj lekari ubrizgali samo malu količinu leka u njen organizam. Njen partner Ris (24) je užasnuto gledao kako je pala u nesvest i odvedena je hitno na carski rez da bi rodila njihovog sina Huga.

Za čudo, mama i beba su se potpuno oporavili od užasne reakcije - a Kloi je odluičila da podeli svoje iskustvo.

Primljena je u "Milton Keynes Central Hospital" u 38.nedelji trudnoće, 14. decembra prošle godine. Sutradan je premeštena u porođajnu salu, gde su počele kontrakcije. Sve je bilo u redu dok nije pristala na epiduralnu, inekciju protiv bolova koja se često daje porodiljama.

Kloi je na samom početku osetila glavobolju jer joj je krvni pritisak pao, a zatim je došlo do zastoja srca. Doktori su odmah reagovali i obavili sarski rez.

Porođaj
foto: Printscreen/youtube/CarlyCristman

U razgovoru za "Daili Mirror", Kloi je rekla: „Uopšte ne mogu da krivim bolnicu i zauvek ću im biti zahvalna što su spasili mene i mog dečaka. „Ali propustila sam sve o čemu sam sanjala dok sam bila trudna. Nisam čula Hugov prvi plač niti gledala kako je Ris presekao pupčanu vrpcu. „Probudila sam se iz kome potpuno dezorijentisana i bez sećanja, a sve zato što nisam imala predstavu o riziku koji nosi epiduralna.

Prisećajući se užasnog trenutka, tata Ris je rekao: „Držao sam Kloine ruke dok su joj davali epiduralnu. „U roku od 10 ili 20 sekundi rekla je da ima glavobolju i položili smo je na krevet. Zvao sam je po imenu, a ona nije odgovarala.

Ris je u panici posmatrao kako osoblje sprovodi CPR i stavlja masku sa kiseonikom na Kloi pre nego što su odlučili da izvrše carski rez. Zatim je stavljena u indukovanu komu na 10 sati.

Kloi je potvrdila da je nakon što se probudila mnogo plakala i da ni sada ne zna kako tačno treba da se oseća.

Doktori su rekli da nikada nisu imali priliku da vide takvu reakciju i da su poboljšali protokol.

Iako su rekli da gotovo ne postoji šansa da Kloi ponovo ima istu reakciju, ova mlada majka više nikada ne bi koristila ovaj vid anestezije. Objasnila je da nije odustala od drugog deteta, ali da je epidural za nju prošlost.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.