MAČAK STEPAN JE SIMBOL PRKOSA PUTINU! Kad vidite i kako, neće vam biti dobro (FOTO)
Foto: Printscreen

hit

MAČAK STEPAN JE SIMBOL PRKOSA PUTINU! Kad vidite i kako, neće vam biti dobro (FOTO)

Postao je najpoznatiji mačak na internetu i svojim "kul pozama" osvojio srca miliona

Objavljeno:

Ukrajinski mačor Stepan postao je globalni hit na društvenim mrežama nakon što je sa vlasnicom Anom pobegao iz Harkova u Francusku. Ana je uz pomoć svog 13-godišnjeg ljubimca od početka rata i prikupila više od 10 hiljada dolara za dobrotvorne organizacije koje pružaju pomoć životinjama u zoni sukoba.

Instagram nalog posvećen Stepanu “Loveyoustepan” bio je poprilično popularan i pre ruskog napada, ali je prosto eksplodirao kada su preslatke fotke mačka postale antiratne poruke i počele masovno da se dele po internetu. Sada više od 1,2 miliona pratilaca, a prepoznatljiv je po jako opuštenim fotografijama Stepana, koji sa “smorenom facom” sedi zavaljen pored čaše vina ili na kauču.

Međutim, najpoznatija je montaža lava sa Stepanovim licem dok hoda kroz pšenicu, koja zajedno sa nebom čini boje ukrajinske zastave. Ova patriotska fotografija je preplavila proukrajinske delove interneta, posebno Tviter, i postala svojevrsni simbol prkosa.

Vlasnica Ana opisala je iskustvo kada su je probudile eksplozije koje su potresle prozore njenog stana.

– Granate su svakog dana pogađale susedne kuće, i one su gorele pred našim očima. I naša kuća je osmog dana oštećena jer je granata sletela na komšijski balkon. Ali nije bilo vatre, hvala Bogu! – napisala je ona objavi na Instagramu.

Nakon što su proveli dve noći u podrumu, ona i Stepan su napustili Harkov i stigli u Lavov posle 20-časovnog putovanja vozom. Odatle su mogli da pređu granicu sa Poljskom nakon što su devet sati stajali u redu sa više od 4.000 ljudi. Potom im je Svetsko udruženje influensera i blogera ponudilo pomoć da otputuju u Francusku, gde će, kako kaže Ana, ostati do dana kada budu mogli da se vrate kući.

Novac koji je počela da prikuplja nakon dolaska u Francusku biće doniran organizacijama “Happy Paw”, “UAnimals”, Nikolajevskom zoološkom vrtu i drugim udruženjima za pružanje pomoći životinjama pogođenim ratom u Ukrajini.

– Ovaj rat je velika tragedija za moju zemlju i narod. Svetska asocijacija influensera i blogera došla je na ideju o prikupljanju sredstava i organizovala proces. Veoma smo zahvalni na podršci građana Ujedinjenog Kraljevstva – napisala je Ana u jednoj objavi na Instagramu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.