MASOVNA SADNJA „ZASADI DRVO“ U PUNOM JEKU: Danas sade zaposleni u kompanijama dm drogerie markt i Adria Media Group
Foto: Zorana Jevtić

zasadi drvo

MASOVNA SADNJA „ZASADI DRVO“ U PUNOM JEKU: Danas sade zaposleni u kompanijama dm drogerie markt i Adria Media Group

U prve dve sezone projekta „Zasadi drvo“ zasađeno je više od 153.000 sadnica i sakupljeno oko 1,5 tona semena

Objavljeno:

Ako vremenski uslovi dozvole, opština Surčin bi danas mogla da dobije novih 5.000 sadnica hrasta zahvaljujući zajedničkoj akciji zaposlenih u dm drogerie markt i Adria Media Group koji su subotu posvetili ovom jedinstvenom poduhvatu za zdraviju životnu sredinu.

Ovo je drugi put da su zaposleni u kompanijama koje su pokrenule „Zasadi drvo“ organizovali masovnu sadnju, čime doprinose realizaciji najvećeg projekta masovnog pošumljavanja u Srbiji.

Dan proveden u prirodi sa kolegama, članovima porodica i prijateljima zaposleni dveju kompanija će dugo pamtiti. Osim toga, kako kažu, dali su primer svojoj deci i veruju da će inspirisati i druge građane da se uključe u sadnju.

1 / 4 Foto: Nemanja NIkolić

„Ova akcija je jedan korak bliže našem cilju očuvanja i savesnog ophođenja prema životnoj sredini, i mi ga činimo punog srca. Ne sumnjam da ćemo entuzijazmom, duhom i vizijom koju imamo postići sve što smo zamislili. Ponosna sam na sve kolege koje su se prethodnih dana i meseci priključivale akcijama pošumljavanja na različitim lokacijama širom Srbije, kao i na kolege koji su na subotnju sadnju došle sa svojim porodicama i ličnim primerom pokazale koliko im je zdravlje naše zemlje i planete važno. Zahvalila bih se svima njima, ali i partnerima i volonterima, jer ovakvim zajedničkim delovanjem pokazujemo da zajedno možemo mnogo i da ništa nije neostvarivo. Kao kompanija, mi ćemo i dalje postavljati visoke ciljeve i stremiti ka zdravijoj i zelenijoj Srbiji za sve nas, kao i buduće naraštaje“, istakla je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija u drogerijskom lancu dm Srbija, koji važi za jednu od ekološki najosvešćenijih kompanija u zemlji.

U prve dve sezone projekta „Zasadi drvo“ zasađeno je više od 153.000 sadnica i sakupljeno oko 1,5 tona semena. Treći ciklus ovog jedinstvenog projekta ove godine nosi naziv „Četiri godišnja doba“, a ciljevi za 2022. godinu su u međuvremenu udvostručeni.

01:53

Danas sade zaposleni u kompanijama dm drogerie markt i Adria Media Group

„Ponosni smo što ćemo ove sezone posaditi 200.000 sadnica u celoj Srbiji i time doprineti da naša zemlja bude lepša i zdravija! Uspeh projekta „Zasadi drvo” je u zajedništvu, a ja koristim i ovu priliku da se zahvalim našim zaposlenima, partnerima i građanima bez čije pomoći ne bismo mogli da ostvarujemo ovako značajne rezultate. Imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni učinjenim i još više da nastavimo da se borimo za prirodu i da živimo u skladu s njom”, izjavila je Ana Aleksić, članica uprave kompanije Adria Media Group.

Subotnja akcija pošumljavanja drugi je od tri važna događaja u okviru „Velike nedelje” projekta Zasadi drvo. „Velika nedelja” je počela organizovanom sadnjom u svim osnovnim školama u Srbiji, a završiće se u ponedeljak, 28. februara Forumom stručnjaka „Veliko pitanje“ na Šumarskom fakultetu. Eksperti, partneri i saradnici projekta će u šest panela dati odgovore na velika pitanja i postaviti putokaz za sve buduće zajedničke aktivnosti.

00:43

Poznate glumice Vanja Nenadić i Jovana Gavrilović u akciji Zasadi drvo

Projekat „Zasadi drvo“ pokrenuli su 2019. godine Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokretom gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom "Jevremovac“, Šumarskim fakultetom u Beogradu i Šumarskom školom Kraljevo. Od ove sezone partneri projekta su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnologije i Zavod za zaštitu prirode.

Bonus video:

00:43

Poznate glumice Vanja Nenadić i Jovana Gavrilović u akciji Zasadi drvo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media