BELI BOR JE STIGAO U SVE OSNOVNE ŠKOLE: Prvaci će imati priliku da sutra zasade svoje PRVO DRVO
Ilustracija, Foto: Kurir televizija

zasadi drvo

BELI BOR JE STIGAO U SVE OSNOVNE ŠKOLE: Prvaci će imati priliku da sutra zasade svoje PRVO DRVO

Miloš Tasić, direktor škole Gavrilo Princip u Zemunu, naveo je da su paketi sa sadnicama već podeljeni školama i da se sadnja planira sutra između 10-12 časova

Objavljeno:

Prvaci osnovnih škola u Beogradu će sutra u prepodnevnim časovima imati priliku da sa svojim učiteljima i nastavnicima biologije zasade drvo u sklopu njihove osnovne škole.

Beli Bor je sinoć oko 19 časova stigao ovde u školu Gavrilo Princip u Zemunu i odavde ide u druge škole u Beogradu, čak 170 škola.

Miloš Tasić, direktor škole Gavrilo Princip u Zemunu, naveo je da su paketi sa sadnicama već podeljeni školama i da se sadnja planira sutra između 10-12 časova.

02:55

Beli bor stigao je u sve osnovne škole, prvaci će imati priliku da zasade svoje prvo drvo već sutra

- Interesovanje je veliko, nisam očekivao da će ovako da plane. Direktori i kolege su bile veoma vredne, ostalo je još samo nekoliko paketa. Sve sadnice su dostavljene ostalim školama. Planirana sadnja je planirana za sutra između 10-12 časova i biće organizovana u svim školama. Potrudićemo se da sva odeljenja prvog razreda budu uključena u sadnju samu. Gde će njihove učitelji i učiteljice, kao i nastavnici biologije moći da im objasne o važnosti sadnje drveća - istakao je Tasić, direktor škole Gavrilo Princip, u uključenju za Puls Srbije na Kurir televiziji.

Zasadi drvo
foto: Kurir televizija

Dodao je da su đaci već upoznati sa ovim akcijama i znaju šta će raditi sutra.

- Imali smo mi neke interne akcije u školi gde smo sadili drveće već sa prethodnim generacijama. U ovoj akciji učestvujemo od 2019. godine. Ovo je treća faza akcije zasadi drvo i ovoj fazi se planira sadnja 200.000 stabala širom Srbije. Đaci već znaju šta će se raditi jer im se govori o tome - rekao je direktor škole.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.