BUDI JAKA TI, NAJLAKŠE JE PLAKATI: Balešević je o smrti govorio u jednoj od svojih najpoznatijih pesama (VIDEO)
Đorđe Balašević, Foto: Printscreen youtube

NEMOJ TUGOVATI

BUDI JAKA TI, NAJLAKŠE JE PLAKATI: Balešević je o smrti govorio u jednoj od svojih najpoznatijih pesama (VIDEO)

Đorđe Balašević je preminuo na infektivnoj klinici u Novom Sadu

Objavljeno:

Poznati kantautor Đorđe Balašević je preminuo danas u 67. godini. On je pre tri dana primljen u Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Balašević je navodno desetak dana imao tegobe sliče onima koja izaziva Covid-19, ali se lekaru javio tek kada su se simptomi pogoršali.

Tada je ustanovljeno da ima upalu oba plućna krila i da je neophodna hospitalizacija, pa je upućen na Infektivnu kliniku.

Pre samo nekoliko dana je izvor blizak Balaševićevoj porodici otkrio da se kantautor oseća dobro i da se čak šali sa lekarima, međutim, po poslednjim informacijama Đorđe je preminuo na infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Đorđe Balašević je pevao o smrti u jednoj od svojih najpoznatijih pesama "Kad odem".

"Kad odem kad me đavo isprati glavnim sokakom i kad mesečina zaveje moj trag nemoj tugovati jer jednom svakom mali nemi slavuj doleti na prag

Kad odem kad zamumla vetar zimske očenaše i kad mrtvo lišće potera u kas za kaznu prognaće i tamburaše zbog pogrešne pesme u pogrešan čas Hej, budi jaka ti najlakše je plakati to nam samo Gospod svira jesenju sonatu Snio sam vrata u tom suvom zlatu strah me da prođem al' proći ću Znam, laf si stari ti nemoj sve pokvariti kresni samo jednu sveću na Svetog Jovana i ne čuvaj dugo pepeo tih dana kad jednom odem, a poći cu Kad odem kad u prozor staviš prvu hrizantemu i kad popucaju divlji kesteni ne pali uzalud fenjer na tremu kad me otmu magle jedne jeseni"

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.