ŽIVOT ĐORĐA BALAŠEVIĆA OBELEŽILA JE VELIKA TRAGEDIJA O KOJOJ SE MALO ZNA! Njena smrt promenila ga je zauvek
Foto: Dragana Udovičić

TUGA VELIKA

ŽIVOT ĐORĐA BALAŠEVIĆA OBELEŽILA JE VELIKA TRAGEDIJA O KOJOJ SE MALO ZNA! Njena smrt promenila ga je zauvek

Đorđe Balašević otpočeo je karijeru u srednjoškolskom bendu Žetva s kojim je snimio prvi singl U razdeljak te ljubim

Objavljeno:

Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća

Đorđe Balašević otpočeo je karijeru u srednjoškolskom bendu "Žetva" s kojim je snimio prvi singl "U razdeljak te ljubim". Iako mu pesma nije bila posebno draga, upravo ona ga je i proslavila.

1977. godine je sa drugovima iz gimnazije osnovao akustičarsku grupu Žetva sa kojom je snimio pesmu „U razdeljak te ljubim“ u izdanju RTV Ljubljana. Iako je nije voleo, nakon njenog izvođenja na radiju, otvorila su mu se mnoga vrata. Singl je prodat u 180.000 kopija što je bio prvi veliki pevačev uspeh.

1979. godine je sa Biljom Krstić snimio album „Mojoj majci umesto maturske slike u izlogu“ u izdanju PGP RTB-a Kako je već više puta napomenuo, mrzi formalnosti, a 1992. godine odbija da ide na vojni front zbog čega su njegove pesme bile zabranjene u državi.

Iz svog rodnog Novog Sada nikada nije otišao, a vrlo mali broj ljudi zna da je njegova starija sestra Jasna preminula.

Deset godina ranije upoznao je ljubav svog života, Oliveru Savić sada Balašević, s kojom je u braku više od tri decenije.

Njihov susret izjednačava se s onim sa filmskog platna. Ona kao reprezentativka u gimnastici sa nešto skromnijim načinom života, i on na početku slave s raskošnijim životom.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.