GLEDAM TE U DUŠU ZAUVEK, JEDINI MOJ! Hana se na potresan način oprostila od dečka Igora Torbice! (FOTO)
Hana Selimović i Igor Vuk Torbica, Foto: Printscreen Instagram / mitraljeza

PRETUŽNO

GLEDAM TE U DUŠU ZAUVEK, JEDINI MOJ! Hana se na potresan način oprostila od dečka Igora Torbice! (FOTO)

Poslednji ispraćaj preminulog reditelja Igora Vuka Torbice organizovan je u najužem porodičnom krugu zbog novih epidemioloških mera...

Objavljeno:

- Gledam te, u dušu, zauvek. Jedini moj - napisala je glumica Hana Selimović iznad fotografije sa svojim dečkom Igorom Vukom Torbicom, pozorišnim rediteljem koji je oduzeo svoj život u 33. godini.

Gledam te, u dusu, zauvek. Jedini moj.

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza) on

Hana i Igor su bili u vezi proteklih pet godina, a ona se juče oglasila na svom Instagramu.

- U mom srcu je toliko puno ljubavi za čoveka koji mi je pružio najlepše trenutke mog života, da želim da tu ljubav podelim sa svetom. I pustim svetlo i život da odnesu pobedu, nad besmislom ovog vremena. Igor je bio i ostaće moj svetionik. Ka njemu idem, zauvek. Takvi ljudi su retki, njih treba, samo voleti - napisala je Hana.

Njih dvoje su i u poslovnom životu saraživali, a odlazak reditelja pogodio je brojne javne ličnosti.

Njegova porodica kratko je saopštila:

- Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju.

Rođen u Drvaru 1987. godine, Torbica je diplomirao 2013. na FDU u klasi profesorke Alise Stojanović, a kao najbolji student pozorišne režije u generaciji, dobitnik je nagrade "Hugo Klajn". Na trećoj godini studija za ispitnu predstavu "Pokojnik" dobio je glavnu nagradu festivala "Studio fest", nakon čega je uvrštena u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u kojem je kasnije režirao "Razbijeni krčag" Hajnriha fon Klajsta.

Prošle godine prvi put je učestvovao na Bitefu Molijerovim “Tartifom”, koji je većina domaćih pozorišnih kritičara proglasila bila pozorišnim događajem sezone, а reč je ovovremenoj srpskoj priči o društvenom licemerju, lažima i pristajanju, nastaloj u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Režirao je i "Carstvo mraka" Lava Tolstoja (Narodno pozorište u Beogradu), Molijereovog "Don Žuana" (Narodno pozorište "Toša Jovanović" Zrenjanin), "Hinkemana" Ernsta Tolera (Zagrebačko kazalište mladih), "Priče iz Bečke šume" Edena fon Horvata (Gradsko dramsko kazalište "Gavela")...

Na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu dobio je 2016. godine nagradu "Ardalion" za najbolju režiju za "Hinkemana", koja je proglašena i najboljom predstavom tog festivala i od stručnog žirija i od publike. Za tu dramu o krizi muškog identiteta, koju metaforički izjednačava sa stanjem u Nemačkoj posle Prvog svetskog rata, dobio je i nagradu 43. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra (INFANT) u Novom Sadu, te nagradu 31. Gavelinih večeri, kao i nagradu za najbolju predstavu u celini na 24. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

Vreme i mesto sahrane Torbice biće naknadno objavljeni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.