POLICIJA TVRDI DA NE MOŽE DA NAĐE JUTKU! Aktivisti Ne davimo Beograd krenuli u Brus da ga traže
Ne davimo Beograd, ilustracija, Foto: Ne davimo beograd

HAOS!

POLICIJA TVRDI DA NE MOŽE DA NAĐE JUTKU! Aktivisti Ne davimo Beograd krenuli u Brus da ga traže

Tužilaštvo je tražilo da bude pritvoren

Objavljeno:

Aktivistkinje i aktivisti inicijative Ne davimo Beograd danas su se ponovo okupili ispred suda u Kruševcu kako bi iskazali podršku Mariji Lukić i zahtevali pravdu za Milutina Jeličića Jutku.

foto: Ne davimo beograd

Danas se očekivalo izricanje prvostepene presude, ali uprkos nalogu za privođenje optuženog koji je sud doneo na prethodnom ročištu na kome se Jutka nije pojavio, i ovo suđenje moralo je biti odloženo jer policija nije mogla da ga nađe i privede. Tužilaštvo je tražilo da bude pritvoren.

foto: Ne davimo beograd

- Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da se radi o očiglednom sabotiranju pravnog procesa od strane policije. Nezamislivo nam je da bivši predsednik opštine Brus koji se nalazi u predizbornoj kampanji može biti nedostupan policiji. Zbog ovoga je grupa naših aktivistkinja i aktivista odlučila da se uputi u Brus i proba da nađe Jeličića i utvrdi da li je on zaista nedostupan. Želimo da poručimo da je svako nasilje prema ženama neprihvatljivo, da žrtve nisu same i da odgovorni moraju snositi zakonske posledice za dela koja su uradili. Sistem ne sme biti popustljiv, već mora pokazati odlučno

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.