ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA DOKTORA LAZIĆA: Sahranjen junak srpskog zdravstva, ulicama Niša odjekivao herojski marš!
Miodrag Lazić, Foto: Youtube printscreen/BN TV

odlazak velikana

ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA DOKTORA LAZIĆA: Sahranjen junak srpskog zdravstva, ulicama Niša odjekivao herojski marš!

"Znao sam da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim", napisao je u oproštajnom pismu

Objavljeno:

Doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu koji je preminuo od posledica korona virusa sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu.

Iako brojni prijatelji i zahvalni sugrađani nisu mogli da prisustvuju ispraćaju, ulicama Niša je u vreme sahrane ponovo ođekivao, po doktorovoj želji, Marš na Drinu, prenosi RTS.

Lazić je u oproštajnom pismu je napisao: "Znao sam da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim".

Doktor Miodrag Lazić (65), preminuo je u utorak od korona virusa. Rođen je u Zemunu, a kada je njegov otac, koji je bio oficir JNA dobio prekomandu za Niš, prešao je u taj grad.

Tamo je završio gimnaziju i studije medicine. Hirurgiju je specijalizovao na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u tridesetoj godini.

Nakon specijalizacije je godinu dana radio u Vojnoj bolnici u Nišu, a nakon toga se zaposlio na Hirurškoj klinici Kliničkog centra u tom gradu.

Tokom devedesetih bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, za šta ga je patrijarh Pavle odlikovao Ordenom Svetog Save.

Napisao je autobiografsko delo "Dnevnik ratnog hirurga (Knin 1991 - Srpsko Sarajevo 1995)".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.