OVU PRIČU O DOKTORU LAZIĆU NIKO NIJE ZNAO: Ova priča nateraće vam SUZE NA OČI!
Doktor Miodrag Lazić, Foto: printskrin

NEVEROVATAN ČOVEK

OVU PRIČU O DOKTORU LAZIĆU NIKO NIJE ZNAO: Ova priča nateraće vam SUZE NA OČI!

Bio je u prvim borbenim redovima kada je koronavirus ušao u Niš, iako je znao da nije tako dobrog opšteg zdravlja i da ovaj virus napada hronične bolesnike

Objavljeno:

Doktor Miodrag Lazić koji je preminuo od posledica koronavirusa, tokom celog svog radnog veka je dokazivao zašto je zaslužan da nosi titulu heroja. Kako je i sam govorio plata nikada nije uticala na njegov rad i odnos prema pacijentu, u salu je ulazio i sa nogom u gipsu, išao na ratište kada nijedan drugi hirurg nije hteo, čovek koga je ceo region izuzetno voleo i poštovao. Na kraju je i život dao da spašava živote pacijenata.

Bio je u prvim borbenim redovima kada je koronavirus ušao u Niš, iako je znao da nije tako dobrog opšteg zdravlja i da ovaj virus napada hronične bolesnike.

- Počeo je rat, ministarstvo zdravlja tražilo hirurge da pomognu tamo, kao dobrovoljci. Otišao sam u Sarajevo na mesec dana i ostao četiri godine. Tu je bilo na desetine ranjenih, 13.500 ranjenih prošlo kroz bolnicu, ti vremenom postaneš deo toga ne možeš da napustiš. Svi su mi govorili "jesi normalan, poginućeš", imao sam poseban osećaj prema tom narodu, ja sam 2,5 godine bio jedini opšti hirurug za pola Sarajeva - pričao je Lazić u jednoj emisiji, navodeći da je za četiri godine tamo imao 3.500 operacija, koliko jedan hirurg ima u svom radnom veku.

- Operisao sam puno muslimana i spasao živote mnogima, jednog njihovog narodnog heroja, sećam se a četiri Mladićeva gardista i da će ih zaklati ako Pustahija ne ostane živ. Ja bih ga operisao i sa tom pretnjom i bez nje. Posle sve bilo u redu, pustili oni naše gardiste, Pustahija uspešno operisan i eto srećnog završetka - priseća se doktor Lazić rada u ratnim vremenima.

foto: printskrin

Na pitanje voditelja, da li su ga svi ti ljudi kojima je spasao život, nekada okrenuli, on otkriva sledeće:

- Dan danas Hrvati koje sam operisao zovu me, čestitaju slavu, posle 20 godina, barem njih 100 me zove. Bivši predsednik Federacije BiH, Niko Lozančić kome sam spasao život, zove me na telefon sa neke promocije, njih 300 viče u glas "živeo doktor Lazar - prisećao se tada dr Lazić.

Veliki broj prijatelja i poznanika sa tugom se oprašta od preminulog doktora. Jednu od najpotresnijih poruka poslala je njegova supruga Ana, koja se takođe bori sa koronavirusom.

"Lubavi, otišao si i sa sobom odneo i deo mene i vazduh oko mene. Budi srećan sa Kalijem, Spajkijem, Pinkijem i čekajte me, brzo ću ja, kao što ste me čekali kada uveče dolazim s posla. Tvoja Anči, kota 176, koju si osvojio!"

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.