UMRO JE 9 DANA PRE NEGO ŠTO JE OBEĆAO: Miša Janketić nije uspeo da ODRŽI REČ koju je dao PORODICI!
Mihailo Miša Janketić, Foto: Damir Dervišagić

TUŽNA SUDBINA

UMRO JE 9 DANA PRE NEGO ŠTO JE OBEĆAO: Miša Janketić nije uspeo da ODRŽI REČ koju je dao PORODICI!

Nikada nisam voleo fešte i buku oko sebe

Objavljeno: 11:35h
  • 16

Glumački bard Mihailo Miša Janketić 24. maja 2018. godine proslavio je jubilarni 80. rođendan! Tada je rekao da mu godine i proslave ne znače mnogo, ali da mu je drago što ih provodi sa porodicom.

- Nisam ja ni znao kad mi je rođendan dok se nisam oženio. Moja supruga i deca o tome vode računa. Nikada nisam voleo fešte i buku oko sebe. Međutim, pošto je ovo jubilarni 80, proslavićemo svi zajedno. Preguraću i to nekako, ako je njima već do toga. Zbog njih ću se veseliti. Pošto je njima važno i pošto ih moj rođendan toliko usrećuje, potrudiću se da im podarim još koji - kroz osmeh je pre godinu dana ponosno rekao Janketić.

Godinu dana pre 80. rođendana rekao je da se ne oseća tako.

foto: Vladimir Sporčić

- Čuvam sećanje na sebe iz vremena kad sam bio najjači, u svakom pogledu, a to su moje šezdesete. Nažalost, one ne mogu da traju večno. Sad želim samo da me zdravlje služi, da budem koliko god je moguće sa svojom divnom porodicom. Na vreme sam nahranio sujetu, tako svojstvenu umetnicima. I ne samo nama već i lekarima, arhitektama, advokatima. Mi smo za njih mala deca, ali za nas se to najviše govori. Nemam ambicija da pod stare dane pravim nešto novo, napredujem u karijeri. Ostvario sam dobar deo želja koje sam nosio sa sobom još od mladosti. Moglo bi se reći da sam ostvaren čovek, a to je više nego dovoljno.

On je više od četiri decenije bio u braku sa balerinom Svjetlanom Knežević, za koju je često govorio da bez nje ne bi mogao da živi.

- Svjetlana je bila vrlo mlada kad smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj da ne brine, da ću se, kad bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo - ispričao je glumac.

foto: arhiva JDP

Iako može da se pohvali 80. jubilejom, Miša Janketić je i dalje veoma aktivan kako na pozorišnim daskama, tako i na televiziji.

- Igram i ne nameravam da još posustanem. Uskoro je kraj sezone, pa se malo odmaramo od pozorišta. Znate, kad se glumcu smanjuje repertoar i polako prestaje da igra, tad se i on gasi. Glumac ne umire od smrti, on umire kada prestane da glumi - zaključio je Janketić.

Miša Janketić je 60 godina proveo na sceni, ali je uvek govorio da ga uzbuđenje i dalje ne popušta pre svakog izlaska pre publiku.

- I kada igram male zadatke i epizode, u meni izazivaju uzbuđenje i odgovornost. Svaki put imam želju da nešto dodam, nadogradim, pa me je strah da li će uspeti sve kako treba. Napet sam i imam tremu svaki put - rekao je Janketić.

Bonus video

BOSANSKA PEVAČICA DOBILA AUTO OD 30.000 € OD BOGATOG BIZNISMENA: Stigao iz Australije u Srebrenik i doneo brdo poklona... A Melika odmah kabriolet pred KOMŠIJAMA prevezla preko ćuprije

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media