TUGA U SRBIJI: Umrla Lela Tomašević
Lela Tomašević, Foto: Kulturni centar Čačak

HOROR!

TUGA U SRBIJI: Umrla Lela Tomašević

Tomaševićeva je godinama bila jedan od nastavnika u Dečjem likovnom studiju

Objavljeno:

Mlada umetnica Lela Tomašević, akademska slikarka i dugogodišnja saradnica Kulturnog centra (Doma kulture) prerano je preminula 5. avgusta u Čačku.

Tomaševićeva je godinama bila jedan od nastavnika u Dečjem likovnom studiju, gde je predano najmlađima prenosila veštine slikarskog zanata. Svojim radom im je ostavila trajni pečat, znanje i ljubav prema umetnosti.

Njima, kao i svima nama koji smo je poznavali, ostaće u neizbrisivom sećanju, a Kulturni centar je izgubio dragocenog saradnika, navode iz te ustanove. O velikom gubitku se oglasila i škola Vladislav Petković Dis:

– Dragi naši učenici, saradnici, roditelji, prijatelji, moramo da vas, sa neizdrživom tugom i ogromnim bolom obavestimo da smo danas izgubili velikog čoveka, iskrenog prijatelja, saradnika i mladog i sjajnog umetnika. Ostali smo bez naše dobre Lele Tomašević. Lela je bila osoba koja je disala umetnost. Stvarala ju je sa velikim zanosom i ljubavlju koju je budila gde god se pojavi. Živela je umetnost. Udisala je i izdisala samo dobrotu, po kojoj ćemo je pamtiti. Lela, hvala ti za vreme koji si nam poklanjala. Hvala ti za plemenitost koju si i u nama budila. Slava ti – navedeno je na Fejsbuku te osnovne škole.

(Espreso/nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.