SRBIJU ČEKAJU PRITISCI I POLITIČKE ZAMKE: O mogućim posledicama zbog podrške rezoluciji UN
Usijanje, Foto: Kurir TV

USIJANJE

SRBIJU ČEKAJU PRITISCI I POLITIČKE ZAMKE: O mogućim posledicama zbog podrške rezoluciji UN

Kakve pritiske možemo da očekujemo? Kako na njih da odgovorimo?

Objavljeno:

Na hitnoj sednici Ujedinjenih nacija (UN) izglasana je rezolucija kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom. "Za" je glasala 141 država, protiv je bilo 5, a uzdržano 35. Srbija je glasala "za" i time se pridružila osudi napada na Ukrajinu. To, međutim, ne znači da se uvode sankcije Moskvi, jer tekst rezolucije za koji je Srbija glasala, ne sadrži zahteve za sankcije. Analitičari ocenjuju da je ovo mudra odluka, ali se ne isključuje da može doći i do posledica. O pritiscima i političkim zamkama, kako ih je nazvao, govorio je i predsednik Aleksandar Vučić, a jedan od mogućih scenarija koji bi za Srbiju bio vrlo problematičan je mogućnost da se Rusija isključi iz Ujedinjenih nacija. Time bi se direktno ugrozila pozicija Srbije i naše južne pokrajine.

Kakve pritiske možemo da očekujemo? Kako na njih da odgovorimo? Da li je ugrožena Rezolucija 1244 ako bi se Rusija isključila iz UN?

Gosti Usijanja: Rade Drobac, diplomata i potpredsednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih Dragoslav Rašeta, istraživač organizacije Novi treći put Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.20 časova!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.