ODRŽANA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Glavna tema Ukrajinska kriza
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, Ana Paunković

hitno sazvana

ODRŽANA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Glavna tema Ukrajinska kriza

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin je rano jutros saopštio da je odlučio da Rusija pokrene specijalnu vojnu operaciju u Donbasu

Objavljeno:

U Predsedništvu je završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a u fokusu su dešavanja u Ukrajini. Sednicu je hitno sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se pre toga sastao sa ambasadorima Kvinte.

U 15 časova Vlada Srbije zakazala sednicu na koju je pozvala i predsednika Vučića da se obrati članovima Vlade.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin je rano jutros saopštio da je odlučio da Rusija pokrene specijalnu vojnu operaciju u Donbasu.

1 / 15 Foto: Printscreen/Twitter/Christopher Miller

Ukrajinska vojska saopštila je danas da je oborila pet ruskih aviona i jedan helikopter u Luganskoj oblasti, što Rusija demantuje. Ambasadori NATO će održati vanredno zasedanje u toku jutra, izjavio je Rojtersu jedan neimenovani zvaničnik Severnoatlantske alijanse, pošto je Rusija izvela napad na Ukrajinu.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg zatražio je od Rusije da odmah obustavi vojnu akciju i poštuje ukrajinski teritorijalni integritet i suverenitet.

Predsednik Srbije, je istakao da Srbija ima prijatelje i na Istoku i na Zapadu, pričajući o odnosu sa Kinom, Rusijom i Amerikom.

Naglasio je da bi mnogi hteli da unište srpski narod i ovde i u Republici Srpskoj, ali da je Srbija sada mnogo jača nego što je bila pre deset godina.

- Upravo zbog ovih svetskih okolnosti neće biti lak period. Ali, u Srbiji neće biti gladi, za razliku od nekih drugih zemalja - poručio je Vučić.

- Srbija će da poštuje međunarodno javno pravo, ali neće da kvari odnose sa Rusijom i Kinom. I tu našu politiku ne može niko da promeni - rekao je predsednik Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.