RUSKI AMBASADOR PRI UN: Moskva je za diplomatiju, ali će sprečiti krvoproliće u Donbasu!
UN, Foto: Printscreen/Youtube

stav

RUSKI AMBASADOR PRI UN: Moskva je za diplomatiju, ali će sprečiti krvoproliće u Donbasu!

Ukrajina traži od Rusije "da poništi svoju odluku" o priznavanju teritorija i da se vrati za pregovarački sto, rekao je ambasador Ukrajine pri UN

Objavljeno:

Rusija ne zatvara vrata "diplomatiji" u rešavanju krize u Ukrajini ali će sprečiti "krvoproliće" u separatističkim teritorijama na istoku zemlje čiju je nezavisnost priznala, izjavio je noćas ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzija.

"Ostajemo otvoreni za diplomatiju, za diplomatsko rešenje. Međutim, ne nameravamo da dozvolimo krvoproliće u Donbasu", rekao je ruski diplomata na hitnom sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ukrajinski ambasador pri UN Sergij Kislica uverio je, medjutim, Savet bezbednosti da će "medjunarodno priznate granice njegove zemlje ostati nepromenjene", bez obzira na izjave i postupke Rusije.

Ukrajina traži od Rusije "da poništi svoju odluku" o priznavanju teritorija i da se vrati za pregovarački sto, rekao je ambasador Ukrajine pri UN.

Kislica je rekao i da Kijev traži "trenutno povlačenje ruskih trupa".

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je noćas da se Ukrajina "ne plaši nikoga i ničega".

Volodimir Zelenski
foto: EPA / STEPAN FRANKO

U obraćanju naciji, Zelenski je rekao da očekuje jasnu podršku zapadnih saveznika nakon što je Moskva priznala separatističke regione u istočnoj Ukrajini.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.