VANREDNO STANJE U UKRAJINI: Tenzije sve veće! Sukob će eskalirati? Da li je pred Evropom energetska katastrofa?
Usijanje, Foto: Promo

KURIR TV

VANREDNO STANJE U UKRAJINI: Tenzije sve veće! Sukob će eskalirati? Da li je pred Evropom energetska katastrofa?

Dok se strepi od rata, ekonomija uveliko ispašta

Objavljeno:

Situacija na istoku Ukrajine sve je komplikovanija i napetija, a po svemu sudeći pitanje je trenutka kada može eskalirati u ratni sukob s Rusijom.

Šef Kremlja Vladimir Putin priznao je samostalnost separatističkih regija Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine i poslao je vojne trupe u tu oblast, a iz Kijeva povukao ruske diplomate.

S druge strane Ukrajina poziva svoje građane da napuste Rusiju, uvodi vanredno stanje u svojoj zemlji, a dobija i podršku NATO, na šta Moskva odsečno upozorava da će vojno reagovati ako NATO pređe njene crvene linije.

Dok se strepi od rata, ekonomija uveliko ispašta. Sankcije Rusiji uvele su SAD i EU, a Nemačka je obustavila Severni tok 2. Sve ovo dodatno komplikuje snabdevanje Evrope energentima - iz Rusije u Evropu stiže oko 40 odsto gasa i 30 odsto nafte i naftnih derivata čije cene vrtoglavo rastu - hiljadu kubika gasa trenutno košta 1.000 dolara. Da li je pred Evropom energetska katastrofa? Da li će sukob Ukrajine i Rusije eskalirati? Ko će najviše stradati? Gosti Usijanja: Vidosav Kovačević, penzionisani general-major Vojske Srbije Jasmina Andrić, urednica časopica "Odbrana i bezbednost" Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.20 časova na Kurir televiziji!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.